Rodina velebí psího hrdinu, zachránil před kulkou malého chlapce. Zvíře zaplatilo vysokou daň

Sibiřský husky Falco zachránil 12letého Alexe, tvrdí jeho rodina.

Pes zachránil malého chlapce

Rodina z amerického Phoenixu velebí neobvyklého hrdinu. Je jím sibiřský husky Falco, jenž schytal kulku, která by možná zasáhla malého chlapce. Vše nakonec dopadlo relativně dobře. Podezřelý ze střelby byl dopaden a čtyřnohý zachránce hrozivě vypadající úraz přežil, byť s nepříjemnými následky.

Falco si v neděli hrál na zahradě s 12letým Alexem. Chvíle radosti ale náhle vystřídal děs. Zničehonic se totiž ozval výstřel následovaný zoufalým kňučením psa. „Myslela jsem, že je po něm,“ svěřila se stanici KKTV majitelka psa Hailey Hernandezová.

Zvíře bylo okamžitě převezeno k veterináři. „Kulka Falcovi prošla nosem a zavrtala se mu do jazyka. Úlomky kulky a kostí se mu zasekly do jazyka a tlamy,“ popsala Hernandezová, pro kterou bylo nejhorší zjištění, že její syn Alex stál v době střelby pouhé tři metry od Falca. „Místo psa to mohl být můj syn,“ dodala.

Falco jako zázrakem přežil a rodina ho teď oslavuje. „Ten den se stal naším hrdinou. Ochránil mého syna a přitom byl sám zraněn,“ řekla Hernandezová podle stanice KPNX. Vážný úraz si ale vybral svou daň. Falco teď nemůže štěkat ani vydávat jiné zvuky.

Policie krátce po incidentu zadržela Matthewa Patricka Waznyho, kterého ze střelby na psa podezřívá. Muže policisté zadrželi nedaleko místa činu. Podle nich byl zjevně pod vlivem návykových látek, odmítal spolupracovat, a navíc u něj byla nalezena zbraň, ze které, jak se později ukázalo, byl Falco postřelen.

Wazny byl obviněn z několika trestných činů včetně týrání zvířat a obecného ohrožení. „Je to kruté, ďábelské. Musí s vámi být něco špatně, když sem přijdete a střelíte psa přímo před jeho rodinou,“ uzavřela Hernandezová.

Tagy: