Rodinná tragédie u Kamenné Poruby: Ženu srazil autobus, jejího muže o dva měsíce později auto

Manželé z Kamenné Poruby na Slovensku utrpěli s dvouměsíčním odstupem vážné nehody.

Muže srazilo auto, jeho ženu autobus – manželé z Kamenné Poruby na Slovensku utrpěli s dvouměsíčním odstupem vážné nehody. Zatímco žena zraněním na místě podlehla, vdovec skončil se zraněním v nemocnici.

K osudné srážce s autem došlo poblíž rodinných domů. Starší muž zůstal po střetu s projíždějícím vozidlem nejprve na kapotě, rozbil čelní sklo auta a až poté spadl na zem. „Když jsme šli z práce, viděli jsme ho, jak sbírá dřevo. Šel domů a nevím, co se dělo dál,“ komentoval jeho syn pro TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na D1. Řidič osobního vozu fatálně chyboval během předjíždění kamionu

Nešťastníka podle policie nebylo na silnici pořádně vidět. „Dvaašedesátiletý chodec před sebou tlačil konstrukci dětského kočárku. Ta byla naložena dřevem. Neměl na sobě žádné reflexní prvky,“ popsala médiím mluvčí Krajského ředitelství policie v Prešově. Zranění, která při nárazu utrpěl, si vyžádala převoz do nemocnice.

Druhým účastníkem nehody byl 54letý řidič osobního automobilu. Na vozidle vznikla škoda za přibližně 10 tisíc korun. Policisté okolnosti tragické srážky prošetřují. „Řidič byl na místě podroben dechové zkoušce. Její výsledek byl negativní. Pokud jde o chodce, byla mu odebrána krev,“ řekla policejní mluvčí.

Během krátkého časového období došlo již k druhé podobné nehodě. Před téměř dvěma měsíci ve stejné obci srazil manželku zraněného muže autobus. Ta ovšem na místě podlehla. „To byla moje matka a máme mít soud. Nic po něm nechceme, ale mohl přinést alespoň květinu na matčin pohřeb,“ dodal syn.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Detaily vyšetřování smrtelné nehody u Aše: Řidič se dopustil tragické chyby, tvrdí experti

Tagy: