Ronaldova sbírka luxusních aut: Rudá kráska i drahé unikáty. Nahlédněte do garáže legendy

Cristiano Ronaldo a jedno z jeho Ferrari

Ronaldo a jeho auta

Takovou sbírku aut musí fotbalové hvězdě Cristianu Ronaldovi závidět úplně každý. Kapitán portugalské reprezentace a soupeř českého národního týmu na nadcházejícím Euru má v garáži vozy za 575 milionů korun, mezi nejobdivovanější kousky patří Ferrari Daytona nebo Bugatti Centodieci.

Cristiano Ronaldo na hřišti vydělává ne miliony, ale miliardy korun. A podle toho vypadá i jeho vozový park. Fotbalový mistr Evropy z roku 2016 má doma unikátní sbírku přibližně dvaceti luxusních aut, s nimiž jinak po světě jezdí jen králové nebo vůbec největší boháči.

ČTĚTE TAKÉ: Hamiltonova garáž jako z jiného světa: Vlastní auta za stovky milionů, oživil i jednu legendu

Nedávno si například koupil Ferrari Daytona SP3 v hodnotě 9,5 milionu korun. Zbrusu nová rudá kráska se vzpínajícím se koníkem ve znaku je nepřehlédnutelná, přesto ji nelze označit za nejvzácnější kus. Nejdražšími vozy ve sbírce útočníka saúdskoarabského klubu Al Nassr jsou totiž tři unikáty od Bugatti.

Centodieci stojí asi 270 milionů korun, Chiron sedmdesát milionů, Veyron 54 milionů.

Hlavně první z modelů stojí za zmínku. Bugatti Centodieci je tak jedinečné, že ho na celé planetě vlastní pouze deset lidí. Je to žihadlo, které na rychlost 200 km/h dosáhne z pevného startu za 6,1 sekundy.

Pětinásobný vítěz Zlatého míče řídí vůbec nejraději svůj Rolls-Royce Phantom. Vedle něj se však může pochlubit i svým Audi RS7, Chevroletem Camaro ZL1 a Maserati GranCabrio, s oblibou vyráží ven též v Porsche 911 Turbo S.

Když si chce zařádit v přírodních terénech, skočí do Mercedesu Brabus G65. Obyčejný smrtelník by se u takového bouráku bál každého škrábance, pro Ronalda je to ale vlastně celkem druhořadý kus.

Zvláštní vztah jej naopak pojí k McLarenu Senna. Tento vůz byl kdysi pojmenován po legendárním pilotu formule jedna Ayrtonu Sennovi, který zahynul po tragické nehodě v roce 1994. A protože si Ronaldo brazilského závodníka nesmírně váží, musel mít i auto s jeho jménem.

Na 39letého muže a otce tří dětí možná vypadá podobné hromadění drahých aut skoro až nedospěle, faktem však je, že umí být i štědrý. Své partnerce Georgině Rodriguezové dal předloni k Vánocům Rolls-Royce Dawn, pečlivě opentlený červenou mašlí.

Neošidí však ani sám sebe; od stejné automobilky má pro své potřeby i model Cullinan za zhruba 8 milionů korun. Pořídil si ho krátce po někdejším přestupu do Juventusu Turín, proto je interiér laděn do klubových černo-bílých barev.

Ke svým 27. narozeninám si sám nadělil černé Lamborghini Aventador, údajně mu pane říká i bílá varianta. Už od roku 2009 navíc vlastní i Bentley Continental.

Není nicméně tajemství, že zvláštní slabost má spíš pro Ferrari. Před pár měsíci si proto vedle již zmíněné Daytony pořídil i první SUV této značky, Purosangue. Přidal jej k dalšímu obdivovanému exponátu, modelu Ferrari Monza SP1, který má kromě Ronalda v garáži třeba i další fotbalová ikona Zlatan Ibrahimovic nebo kuchařská celebrita Gordon Ramsay.

V Portugalcově případě se k tomuto vozu váže zvláštní příhoda – pořídil si ho prý jednou poté, co se omluvil z tréninku, aby si místo dřiny na trávníku raději udělal radost.

Pro Ronalda jsou výdaje za takový luxus pouhé drobné. Je nejlépe vydělávajícím sportovcem světa, v Saúdské Arábii bere ročně pět miliard korun. Za každý příspěvek na Instagramu, kde je v počtu sledujících lidí rovněž rekordmanem, dostane přes 50 milionů korun.

Tagy: