Útok rotvajlerů na Plzeňsku: Sofinka se nemůže ani posadit. O osudu psů je rozhodnuto

Rotvajleři utekli z průmyslového areálu

Rotvajleři našli nový domov

Rotvajleři, kteří utekli z pozemku a následně jeden z nich pokousal desetiletou Sofii, nebudou utraceni. Pod křídla si je vzala žena ze spolku, jež pomáhá rotvajlerům v nouzi. Oba psi se nyní musí socializovat a později se pro ně bude hledat nový majitel.

Poté, co Hana Doubková uviděla reportáž o napadení dívky rotvajlery, kontaktovala majitele psů a rovnou si je odvezla. Zvířata si podle ní zaslouží druhou šanci. „My máme spolek na pomoc rotvajlerům a jejich křížencům. Momentálně jsou zatím v kotcích. Jsou zabezpečeni, aby se lidé nebáli, a bude se nimi pracovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Útok rozzuřeného rotvajlera na Teplicku. Utekl ze zahrady, napadl ženu a zabil jejího psa

U fenky Zoye bude převýchova snazší než u psa Nana. Právě ten dívku pokousal poté, co měla udělat prudký pohyb rukou, když si je chtěla vyfotit. „S pejskem to bude trvat déle, ten se musí dosocializovat. Musí se naučit dotekům. Není zvyklý, že by ho člověk hladil,“ upřesnila paní Hana. Teprve potom budou připraveni pro nové majitele. Navzdory tomu by se psi už neměli dostat do rodiny, kde jsou malé děti.

Pokousaná Sofie je na tom lépe. Dokonce se jí prý vrací cit do konečků prstů, na nohy se zatím nemůže postavit. „Stále ještě není ve stavu, kdy by si mohla sednout nebo se pohybovat. Ty bolesti tam stále ještě jsou,“ popsal jednatel společnosti Nazar-invest Alexandr Brejcha. Rodina zvažuje zřízení transparentního účtu – sbírky, ze které by mohla hradit výkony, jež pojišťovna neproplatí, a také plastické operace.

Incident se stal v polovině května v obci Holýšov na Plzeňsku. Dva rotvajleři tehdy utekli z nedalekého průmyslového areálu, který hlídali. Podle svědků měli nejdřív pobíhat v hloučku hrajících si dětí. Když si je desetiletá Sofie chtěla nejspíše vyfotit a zvedla ruku, jeden ze psů na ni zaútočil. Dívka skončila s vážnými zraněními v nemocnici. Majiteli psů kvůli podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí až dva roky vězení.

Tagy: