Rozsáhlý požár v pražském bytě: Pět lidí je v péči záchranářů, hasiči zůstávají na místě

Obrázky ze zásahu hasičů ve Spalovně Malešice

V pražských Řepích hořel byt, pět lidí potřebovalo pomoc záchranářů

Pět lidí skončilo v péči záchranářů při sobotním požáru v pražských Řepích. Plameny vpodvečer zasáhly byt ve druhém patře panelového domu v Laudově ulici. S požárem bojovali hasiči za použití výškové techniky. Zhruba tři desítky lidí bylo nutné evakuovat. Vyplývá to z informací pražských hasičů a zdravotnické záchranné služby.

O požáru v panelovém domě informovali hasiči na Twitteru kolem 17:30, o půl hodiny později ohlásili, že ho mají pod kontrolou. Byt byl podle nich zasažen požárem v plném rozsahu. „Probíhají hasební a záchranné práce. Zasahujeme dvěma vodními proudy vnitřkem budovy i po výškové technice,“ uvedli.

Podle prvotních informací záchranné služby bylo evakuováno 30 osob, o pět z nich se postarali záchranáři, původní informace hovořily o čtyřech lidech. Všem se dostalo ošetření na místě.

„Pečujeme o pět osob. U čtyř z nich zajišťujeme tepelný komfort, jeden z nich trpící astmatem je preventivně vyšetřován. Lékař, který byl na místo také vyslán, nakonec nebyl potřeba a vrací se na základnu,“ uvedli po 18:00 záchranáři na Twitteru.

Na místo vyslali i speciál Fénix určený k zásahům s větším počtem pacientů nebo jako dočasné zázemí pro lidi, kteří musí bezodkladně opustit domov.

Tagy: