Přijel s betonářským mixem a prostě to uhasil. Hrdina popsal svůj zásah u hořícího vozu

Hrdina ze Žižkova

Řidič domíchávače uhasil požár

O řidiči domíchávače na beton, který na pražském Žižkově neváhal zastavit a uhasil požár auta, jsme vás už informovali. Video má na sociálních sítích tisíce zhlédnutí. Redakci Krimi zpráv se podařilo skromného muže najít. S hašením požárů má praxi, už od dvanácti let je u dobrovolných hasičů.

Auto vzplálo v Praze nedaleko jednoho z nákladových nádraží. Kapotu už pokrýval prášek z hasicích přístrojů, kterých ale bylo evidentně málo. Svědek natáčel, jak auto hoří, zatímco bezradný majitel čekal na hasiče. Jenomže než přijeli, objevil se takzvaný mix. Jeho řidič vyskočil z kabiny a neztrácel čas. Navlékl si rukavice, natlakoval vodu a začal kropit.

Reportérům CNN Prima NEWS se podařilo skromného hrdinu z videa najít. Shodou okolností je už dvacet let u jednotky dobrovolných hasičů. A tenhle zásah, rozhodně nebere jako mimořádný. Všechno je pro něj „normálka“.

„Prostě jsem to uhasil,“ odpovídá hrdina David Mašek na otázku o svých pohnutkách. „Jednoduše tou hadicí, ta je natlakovaná z podvozku, takže má potřebný tlak.“

Čtyřminutové video kuriózního zásahu obletělo republiku, na sociálních sítích má tisíce zhlédnutí a z neznámého šoféra se stala – vlastně dodnes – bezejmenná celebrita. „Pro mě je to takové, ne nepříjemné, ale nikdy jsem nechtěl být celebritou,“ dodává skromně dobrovolný hasič.

Na uhašení stačilo dobrákovi z Chodova sto dvacet pět litrů z třísetlitrové nádrže pod mixem a jakmile dohasil, upaloval na nedalekou stavbu. Od řidiče auta se dočkal poděkování a žádnou další odměnu už nečeká a vlastně ani nechce. Tenhle zákrok prostě bere jako samozřejmost.

Tagy: