Nejkurióznější případy policistů roku 2022: Rozsypaný hrách, lukostřelba či útěk stáda koní

Rok 2022 přinesl policistům řadu kuriózních případů. Nehoda auta na rozsypaném hrachu, lukostřelba v ulicích Trutnova nebo útěk zvědavého stáda koní a jedné krávy. Některé situace měly jasné řešení hned, u jiných je pachatel dosud neznámý.

V dubnu v Trutnově způsobila pozdvižení střelba neznámého lukostřelce. Fotografie šípu zabodnutého do fasády domu se objevila na sociálních sítích a brzy se ukázalo, že pokusů hrát si na Robina Hooda bylo víc. Místní našli další šípy v okolí Kubelíkovy ulice. Jeden zapíchnutý v zahradě rodiny s miminkem, jiný v autě s prostřeleným okénkem či jen tak na ulici.

„Je to velmi nebezpečná zbraň. Klukovina to být nemohla, protože nemůže někdo přeci střílet do zahrady šípem, nemůže dál ohrožovat bezpečnost druhých lidí,“ komentoval tehdy pro CNN Prima NEWS jeden z obyvatel Pardubic. Po střelci ale jako by se slehla zem. Policisté v pátrání neuspěli.

V obci Bílý Kůň na Chrudimsku se v srpnu hrách neházel podle přísloví na zeď, ale sypal na silnici z korby náklaďáku. Pokryl celý povrch cesty v levotočivé zatáčce a řidička, která tudy po chvíli projížděla, dostala na kuličkách hrachu smyk, srazila značku i betonový sloupek a skončila v příkopu s autem převráceným na bok. Naštěstí vyvázla bez zranění.

Pro změnu usměvavou naháňku prchajících zvířat zažilo i Pardubicko. Nešlo sice o stádo divokých mustangů, pro tamní strážníky to ovšem byl i tak nelehký boj jako vystřižený z amerického westernu. Zvířata totiž pobíhala zmateně po silnici a ke skupince koní se přidružil další uprchlík.

Zvířata využila díry v ohradě, kterou se vydala na cestu do neznáma. Strážníci je s pomocí dvou aut, reflexní vesty, prutu a četných pokřiků museli usměrňovat zpět k domovu. Majitel zvířat jim pak poděkoval za honácký um a vyvalenou ohradu hned opravil.

Tagy: