Zakázaní psi roztrhali ženu, která uklidňovala rozdováděná štěňata. Policie musela střílet

Zakázaná rasa psa american xl bully

Psi v Anglii roztrhali ženu

Osmašedesátiletá Esther Martinová se snažila uklidnit štěňata souseda, zaplatila za to životem – vrhli se na ni dva dospělí psi a roztrhali ji. Podle dcery oběti se mělo jednat o americké XL bully, tedy jedince rasy, kterou Velká Británie před pár dny zakázala. Píše o tom zpravodajský web BBC.

Martinová byla na návštěvě svého jedenáctiletého synovce v přímořském městě Jaywicku, když jí psi způsobili fatální zranění. „U souseda byli dospělí xl bullové. Máma už dříve upozorňovala majitele, že jsou nebezpeční a agresivní. Teď měli i šest štěňat, která se mezi sebou prala, tak mezi ně dala koště, aby je rozptýlila, protože jí to jednou poradil jejich majitel. V ten moment ji psi napadli,“ sdělila dcera oběti Sonia Martinová BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Policejní pes Bruno při své první akci v České Lípě vyčenichal zloděje. Silně na něj zavrčel

Její malý vnuk vyběhl ven a volal o pomoc. Někteří svědci se psy snažili odehnat rýči a jinými nástroji. „Viděl jsem muže, co šel kolem a pak začal křičet, aby někdo zavolal policii. Za pár minut přijelo asi pět policejních aut,“ popsal soused Mike Coleman pro BBC.

„Obě zvířata byla zastřelena,“ okomentoval zásah essexský policista Glen Pavelin pro Sky News. Pokousané ženě už nebylo pomoci. Majitele psů zatkli na základě britského Zákona o nebezpečných psech. O pár dní později devětatřicetiletého muže propustili na kauci, píše BBC.

I když si je Martinová jistá, že se jednalo o rasu amerického xl bully, policie stále čeká na potvrzení odborníky. Pravděpodobně šlo o takovou, kterou na začátku února Anglie přidala na seznam zakázaných plemen. Majitelé je museli podle nové legislativy utratit nebo získat speciální povolení. Vláda tím reagovala na útoky této rasy na několik lidí, včetně malých dětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pes zachránil malého chlapce

Tagy: