Ruská raketa zasáhla obytný dům ve městě Černihiv. Kyjevem otřásaly výbuchy

Ruská raketa dnes v noci zasáhla obytný dům v ukrajinském městě Černihiv, uvedla ukrajinská agentura Ukrinform. V Kyjevě a Charkově jsou podle prohlášení ukrajinských úřadů slyšet výbuchy a střelba.

Podle dostupných informací hořela dvě spodní patra budovy v Černihivu, který je vzdálený asi 150 kilometrů od ukrajinské metropole. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti. Deník The Kyiv Independent uvedl, že jedna žena byla zraněna. Město vyhlásilo letecký poplach a vyzvalo obyvatele, ať se schovají v krytech, jen chvíli předtím, než raketa zasáhla obytný dům.

Po několika hodinách klidu dnes v noci opět začalo ostřelování kyjevských měst Kyjev a Charkov. Podle listu The Kyiv Independent hlavní město vyhlásilo letecký poplach. Rakety v noci zasáhly také severoukrajinské město Žitomir, oznámilo na facebooku velení ukrajinských pozemních sil.

Od čtvrtka, kdy ruské jednotky vpadly na Ukrajinu, zemřelo nejméně 352 civilistů, včetně 14 dětí, a 1684 lidí utrpělo zranění. S odvoláním na ukrajinské ministerstvo zdravotnictví to uvedla agentura Reuters. Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že z Ukrajiny už kvůli ruské invazi uprchlo nejméně 368 000 lidí.

Tagy: