Zagorová měla dar, fanoušci jí věřili, shodli se umělci. Ve studiu měla nezvyklý rituál

Česká zpěvačka, textařka, herečka Hana Zagorová

360° (826)

Hana Zagorová měla dar, shodli se v pořadu 360° textař a producent Michal Horáček a hudební skladatel Petr Malásek. I když tvořila především popovou hudbu, jako zpěvačka dospěla k „vyprávění“, baladám i šansonu. Ať nazpívala cokoli, fanoušci jí to věřili, dodali ve vysílání CNN Prima NEWS. Zavzpomínali také na její nezvyklý rituál, který zpěvačka dodržovala ve studiu.

„Tušil jsem, že v ní je ještě něco jiného, jiné přání. K tomu taky došlo. Po revoluci, a zejména ke konci 90. let, začala dělat to, co vždy chtěla nejvíc – balady, šanson, měla k tomu blízko,“ vysvětlil v pořadu 360° Horáček. Její dřívější hity nazval „ryzí popinou“.

„Nejsem fanoušek popových písniček, ale myslím, že k baladám každá zpěvačka zraje automaticky. Zagorová v hudbě vyprávěla a lidé tomu věřili, to bylo kouzlo popularity, fanoušci ji vzali za svou,“ popsal Malásek s tím, že Zagorová nebyla zpěvačka s obřím hlasovým fondem.

Jako Hegerová

Přesto si dlouhé desítky let držela svou fanouškovskou základnu. „Byla nezaměnitelná, to je dar a takoví lidé mají výhodu,“ sdělil Horáček. Za podobně ikonické umělce označil zpěváky Jaromíra Nohavicu, Richarda Müllera nebo zpěvačku Hanu Hegerovou.

S velkou pokorou pak Zagorová přistupovala k publiku. „Nešlo ji nemít rád, byla kamarádská, veselá i přes to všechno, co jí život naložil. Byla velice oblíbená ale i mezi manažery, všichni ji měli rádi,“ vzpomínal Malásek.

Ve vysílání CNN Prima NEWS také prozradil, jaký specifický rituál Zagorová měla. „Vždy, když jsme byli ve studiu, otevřela si pivo a zředila ho s vodou, nikdy jsem to nepochopil. Byl to ale její rituál, dělalo jí to dobře na hlasivky a možná i psychicky,“ dodal.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Informaci o jejím úmrtí potvrdil redakci CNN Prima NEWS zpěvaččin manažer Luboš Kříž. Jedna z nejznámějších českých populárních zpěvaček nazpívala téměř 900 písní a získala devětkrát Zlatého slavíka, a to v letech 1977 až 1985.

Tagy: