Dodávka u Příbrami smetla sanitku, která vezla pacienta k transplantaci. Čtyři zranění

U obce Buk na Příbramsku se v úterý dopoledne srazila sanitka s dodávkou a čtyři lidé utrpěli zranění. Pacient převážený na transplantaci utrpěl středně těžké poranění, ostatní byli zraněni lehce. Podle prvotních informací dodávka nedala sanitce jedoucí se zapnutým majákem přednost, řekl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Pacienta převážela sanitka jihočeské záchranné služby. Dva zdravotníci a řidič dodávky skončili po nehodě s lehkým poraněním v příbramské nemocnici. Pacienta ze sanitky přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Motol se středně těžkým zraněním.

„Vrtulník tam původně přistával proto, aby se pacient dostal co nejrychleji do transplantačního centra. Nicméně kvůli tomu, že utrpěl zranění, k transplantaci nedojde a musel být přepraven na vyšetření,“ vysvětlila mluvčí krajské záchranné služby Petra Homolová.

„Podle prvotních informací dodávka nedala přednost při odbočování protijedoucí sanitce, která měla zapnuté světelné a zvukové zařízení, uvedl Chalupa. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

Tagy: