Sázíte na politiku? Donald Trump ovládá kurzy, ale Harrisová může ještě překvapit

S blížícími se prezidentskými volbami v USA 5. listopadu roste nejen politické napětí, ale i zájem sázkařů. Favoritem je Donald Trump, zatímco Kamala Harrisová, kandidátka Demokratů, ztrácí na popularitě. Co ovlivňuje kurzy a jaká je šance na vítězství? O tom mluvil Václav Sochor, vedoucí komunikace společnosti Tipsport, v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Už jen několik dní zbývá do prezidentských voleb v USA, které mají potenciál určit další směřování nejen Spojených států, ale i světa. O kandidátech, Donaldu Trumpovi za Republikány a Kamale Harrisové za Demokraty, se diskutuje nejen v politických kruzích, ale i mezi sázkaři. Václav Sochor z Tipsportu v rozhovoru v pořadu Nový den prozradil, že politické sázení v Česku zaznamenává v posledních týdnech nárůst. „Donald Trump se stal favoritem. Jeho kurz se aktuálně pohybuje kolem 1,5 ku jedné, což naznačuje jeho rostoucí podporu,“ vysvětlil Sochor. Oproti tomu Harrisová ztrácí a její šance klesají s každým dalším průzkumem v klíčových „swing states“.

Favorit je jasný, ale co když přijde zvrat

Přestože dle kurzů je favoritem Trump, Sochor upozorňuje, že situace zdaleka není definitivní. „Americký volební systém je komplikovaný a během několika dní se mohou odehrát události, které kurz zásadně změní. I přesto, že Trump momentálně dominuje, stále existuje šance, že Harrisová zvrátí nepříznivý vývoj,“ řekl.

Podle Sochora klíčovým faktorem jsou výsledky průzkumů v klíčových státech jako Arizona, Georgie, Michigan, Nevada, Pensylvánie, Severní Karolína a Wisconsin. Právě zde se rozhoduje o tom, kdo získá většinu hlasů a tím pádem i prezidentské křeslo.

Sázky na americké volby v Česku rostou

Sochor rovněž odhalil, že na Trumpa sází stále více Čechů. „Je na něj vsazeno přes 25 milionů korun, zatímco na Kamalu Harrisovou pouhých 15 milionů,“ pronesl. Sázky na americké volby jsou podle něj teprve v začátcích a očekává, že se v posledních dnech před volbami sázky mnohonásobně zvýší. „Lidé často sázejí až těsně před volbami, někdy dokonce i během samotného hlasování,“ dodal Sochor.

V rozhovoru padla také otázka na Trumpovu neobvyklou kampaň, která se více podobá show než tradiční politické strategii. „Trump se snaží upoutat pozornost mladých voličů, kteří mohou hledat něco jiného než konvenční přístup Harrisové,“ říká Sochor. Trumpův extravagantní styl, od smažení hranolků po tancování na mítincích, mu podle Sochora pomáhá udržet si svou podporu.

Pro Harrisovou je situace náročná, ale nikoliv ztracená. „Demokraté se stále snaží najít nová témata, která by mohla volby zvrátit. V minulosti jim pomohlo téma interrupcí, a nyní se spekuluje, že by do kampaně mohli více zapojit Baracka a Michelle Obamovy,“ uvedl Sochor. Pokud by se Harrisové podařilo najít silné téma, může ještě Trumpovu dominanci ohrozit.

Závěrem Sochor zmínil, že podle aktuálních kurzů má Donald Trump šanci na vítězství kolem 65 %, zatímco Harrisová 35 %. Politické sázení však není jen o kurzech – sázkaři reagují na průzkumy, debaty a kampaně, které mohou situaci rychle změnit. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: