Schick s Hložkem senzačně slaví titul v německé lize. Bayern po 11 letech vyšel naprázdno

Fotbalový Bayer Leverkusen poprvé ve své historii ovládl německou fotbalovou Bundesligu. Titul si zajistil pět kol před koncem vítězstvím na domácím hřišti 5:0 proti Werderu Brémy a utnul tak 11 let trvající dominanci Bayernu Mnichov. Titul s Leverkusenem slaví také trojice českých hráčů – Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář.

Český hráč vyhrál německou ligu po 15 letech. Tehdy trofej pro mistry zvedl nad hlavu obránce Jan Šimůnek s Wolfsburgem.

ČTĚTE TAKÉ: Děti fotbalisty Kanea měly obří štěstí. Policie šetří nehodu, po které skončily v nemocnici

Kanonádu Leverkusenu odstartoval v 25. minutě proměněnou penaltou Boniface, jenž po zranění nastoupil v základní sestavě poprvé od 17. prosince. Třiadvacetiletý Nigerijec proměnil i sedmou penaltu v profesionální kariéře a drží si stoprocentní úspěšnost.

V 60. minutě dodal mistrům klid na kopačky Xhaka, když výstavní trefou zpoza vápna zvýšil na 2:0. Zahanbit se nenechal ani Wirtz, jenž o poločase nahradil Adliho a o sedm minut později neméně pohledným gólem upravil na 3:0.

Dvacetiletý německý talent se pak trefil ještě dvakrát, zkompletoval hattrick a zpečetil konečný výsledek. Po jeho druhém a třetím gólu domácí fanoušci už neudrželi emoce a vtrhli na hrací plochu. Poprvé se je hráčům podařilo prosebnými gesty poslat zpět, podruhé už rozhodčí Osmers raději ukončil zápas. Do něj z českého tria zasáhl jen střídající Schick.

Bayer zároveň pokořil další rekord Bayernu, když v bundeslize letos neprohrál v úvodních 29 kolech. O zápas kratší série mnichovský klub dosáhl v sezoně 2013/14. Leverkusen o titulu rozhodl už pět kol před koncem, v čele tabulky má náskok 16 bodů před Bayernem a Stuttgartem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cákance krve a prasečí hlavy před stadionem v Olomouci. Boj fanoušků s klubem se stupňuje

Tagy:
fotbalista Bundesliga Patrik Schick fotbal Adam Hložek VfB Stuttgart FC Bayern München Bayer 04 Leverkusen VfL Wolfsburg Florian Wirtz Matěj Kovář Německá fotbalová Bundesliga