Schladming-Dachstein: Co nabízí skutečný klenot Rakouska

Mezi těmi, kteří někdy navštívili Rakousko, zejména Rakouské Alpy, najdete málokoho, kdo by se sem nechtěl znovu vrátit. A malebný region Schladming-Dachstein v hornatém Štýrsku nepochybně patří mezi místa, která by měl, alespoň jednou za život, navštívit každý.

Tato oblast, známá nádhernými alpskými scenériemi a jedinečnou rozmanitostí, nabízí po celý rok širokou škálu volnočasových aktivit. Ať už chcete v zimě vyrazit na sjezdovku, v létě na túru nebo hledáte relaxační wellness pobyt, Schladming-Dachstein má pro každého něco. Proč si tedy nenaplánovat další dobrodružství a nezažít vše, co vám může tento prázdninový region nabídnout?

Zimní říše divů

Schladming-Dachstein je proslulý svými vynikajícími lyžařskými středisky, která lákají lyžaře a snowboardisty z celého světa. Oblast se pyšní více než 230 km sjezdovek různých úrovní, včetně některých nejdelších a nejnáročnějších sjezdových tratí v zemi. Téměř neomezenou zábavu od vršku až do údolí vám zajistí tzv. „lyžařská houpačka čtyř vrcholů“ Hauser Kaibling, Hochwurzen, Reiteralm a Planai s ikonickou sjezdovkou, na které se každoročně koná Světový pohár v alpském lyžování.

Láká vás spíše zimní turistikabruslení, nebo snad chůze na sněžnicích? Žádný problém. Region je protkán více než 50 km turistických tras s velkolepými výhledy na okolní horské štíty. A pokud se zimních radovánek nemůžete nabažit, vyzkoušejte nejdelší sáňkařskou dráhu v celém Štýrsku. Nejen romantické duše jistě ocení projížďku na saních taženými koňmi. Pomalá jízda pohádkově zasněženou krajinou vás okouzlí. Za tímto zážitkem se vydejte do Ramsau am Dachstein, štýrské obce s největším počtem koní, kde se většina spřežení nachází.

Schladming není pouze rájem lyžařů, má co nabídnout návštěvníkům po celý rok.

I v letních měsících vyhledávají Schladming milovníci outdoorových aktivit. Podmanivá zelená údolí, průzračná jezera a členité hory jsou pro pěší turisty dokonalou kulisou. K malebným místům vede síť dobře značených turistických tras a cyklostezek. Vysokohorská stezka Ramsau, Wilde WasserStříbrná soutěska, patří jen mezi nepatrnou část tras, kde můžete přírodní krásy obdivovat. Pokud se vydáte na panoramatickou horu Hochwurzen, zpět do údolí se můžete svézt na terénních tříkolkách. Sjezd je dlouhý 7 km a trvá zhruba 20 minut, což se bude líbit nejen dětem, ale hlavně tatínkům.

Pro vyznavače adrenalinových zážitků, je připravená pestrá nabídka aktivit od paraglidingu po rafting. Skutečnou zkouškou odvahy je Zipline Stoderzinken, kde se doslova proletíte 120 metrů nad zemí rychlostí až 115 km/h. Naopak pokud chcete zvolnit a užít si nádhernou přírodu v okolí, tak se vám určitě vyplatí pronajmout kolo nebo elektrokolo a projet se po atraktivních cyklostezkách regionu.

Až na vrchol světa!

Jednou z nejoblíbenějších celoročních aktivit je bezpochyby návštěva ledovce Dachstein. Na nejvyšší vrchol Štýrska se nechte vyvézt panoramatickou lanovkou a objevujte ikonické cíle jako nejvyšší visutý most v Rakousku Hängebrücke, Schody do prázdna, velkolepou vyhlídkovou plošinu Sky Walk anebo Ledový palác, kde není nouze o ledové sochy se zajímavými světelnými i akustickými efekty.

Hned pod ledovcem, v oblasti Ramsau am Dachstein, najdete areál Rittisberg s nepřeberným množstvím aktivit pro děti i dospělé. Můžete si zde užít horskou bobovou dráhu, lanové centrum, obří skluzavku a mnoho dalšího. Pro nadšené fotografy bude určitě nezapomenutelným zážitkem neuvěřitelně fotogenické Zrcadlové jezero, neboli Spiegelsee, na jehož hladině se kouzelně odráží protější horský masiv.

Díky 300 horským jezerům, 100 vodopádům a nespočtu pramenů je Schladming-Dachstein jednou z nejvodnatějších oblastí v Rakousku. Právem se mu proto přezdívá ,,Údolí tisíce pramenů“.

Oáza dokonalého klidu

Nechte čas plynout a ve volné chvíli si vychutnejte zdraví prospěšné koupele v některých z tamních termálních lázní. Mnoho možností k relaxaci nabízí zpravidla i hotel, ve kterém se ubytujete. Hledáte dokonalé spojení sportu, gurmánských zážitků a odpočinku? V tom případě je pro vás dovolená ve Falkensteiner Hotel Schladming jako stvořená. Tento exklusivní 4hvězdičkový hotel se nachází v samotném centru Schladming-Dachstein, jen 450 metrů od lanovky Planai. V jeho těsné blízkosti vedou turistické stezky a na golfové hřiště Schladming je to odsud pouze 10 minut jízdy autem.

A právě útulné welness centrum je jedním z nejpůsobivějších prvků samotného hotelu. V prostorné relaxační zóně Acquapura SPA  si můžete odpočinout a nabrat zpět ztracené síly po dni stráveném lyžováním nebo turistikou. Centrum nabízí finskou saunu, parní lázeň, vnitřní a venkovní bazén, relaxační místnosti a posilovnu. Pro ty, kteří se nechávají rádi hýčkat, jsou připraveny různé wellness procedury, jako masáže, obličejové masky a tělové zábaly, které poskytují vysoce kvalifikovaní terapeuti.

Kombinace vynikající polohy, prvotřídního vybavení a špičkových služeb dělá z Falkensteiner Hotel Schladming skutečný klenot v srdci Rakouska.

Díky svým úchvatným přírodním krásám, bohatému kulturnímu dědictví a přátelským místním obyvatelům, zanechá dovolená v regionu Schladming-Dachstein v každém návštěvníkovi trvalý dojem. Jedná se zkrátka o destinaci, která by neměla na vašem seznamu chybět.

Tagy:
lyžování dobrodružství hotel sjezdovka Rakousko turismus turistika Dachstein wellness Štýrsko Komerční sdělení spa a wellness finská sauna turistická stezka Hoher Dachstein Falkensteiner Hotel Schladming Schladming Rakouské Alpy Ramsau am Dachstein