Jako Kleopatra: Jihoafričan se nechal smrtelně uštknout hadem, aby nemusel do vězení

Muž stíhaný jihoafrickou policií za krádež a vloupání se nechal při domovní prohlídce dobrovolně uštknout dvěma hady ze své nelegální sbírky. „Jakmile mu sundali pouta, strčil ruce do dvou terárií a nechal se kousnout dvěma hady,“ citoval slova jednoho z přítomných policistů deník Daily Mail.

Osmadvacetiletý Marius Joubert zemřel v Jihoafrické republice poté, co strčil ruce do dvou terárií s životu nebezpečnými hady. Nelegálně dovezená kobra siamská a další had neznámého původu ho usmrtili během několika hodin. Jed mu způsobil ochromení plic, dušení, silné krvácení a destrukci tělesných tkání. Obchodník, který Mariusovi zvířata dovezl, si byl plně vědom toho, že na případné uštknutí neexistuje v zemi žádný protijed, informoval Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Divočák na Plzeňsku vážně zranil muže a ohrožoval další lidi. Policisté zvíře zastřelili

Strážný, který byl svými nadřízenými považován za vzorného zaměstnance, byl již několik dní zadržený na policejní stanici kvůli vloupání a krádeži. Policie se ho zrovna chystala převézt do jeho domu, aby v něm hledala případné důkazy zmíněných trestných činů. Muži bylo jasné, že během domovní prohlídky policisté narazí na jeho obrovskou nelegální sbírku zvířat. Obával se proto, že bude obviněn kvůli obchodování s volně žijícími zvířaty.

Za tento trestný čin by si mohl, jak napsal web News Online, odsedět za mřížemi až 25 let. Namísto dlouhého pobytu ve věznici ovšem Marius raději dobrovolně zvolil „trest smrti“.

Policisté ho odvezli domů, aniž by tušili, že se tam nachází více než 60 hadů. Skrýval kromě toho další živočichy, jako jsou krokodýli, leguáni, tarantule či fretky. Následně Marius poprosil o sundání pout. „Zeptal se, jestli může hady nakrmit, a jakmile mu sundali pouta, strčil ruce do dvou terárií a nechal se uštknout dvěma hady do oblasti zápěstí,“ popsal událost jeden z policistů.

Úředníci ihned přivolali sanitku, ale Marius ošetření odmítl. Odvezli ho tedy zpět na policejní stanici a varovali ho, že může být obviněn kvůli obchodování se zvířaty. Po nějaké době se mu udělalo špatně. Marius zkolaboval a záchranáři ho odvezli do nemocnice, ale protože siamská kobra pocházející z Asie není v Jihoafrické republice původní, nebyl k dispozici vhodný protijed.

Svědci popsali událost jako nesmírně tragickou. „Byl to bolestivý a strašlivý způsob ukončení života. Od uštknutí do kolapsu uplynulo asi devět hodin a další tři hodiny trvalo, než ho hadí jed zabil, informoval jeden z policistů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Namísto medvěda střelil kolegu

Tagy: