Šílený útok agresivního pitbula: Seniorce z Prštic u Brna ukousl ruku a vláčel ji po dvorku

Americký pitbulteriér

Agresivní pitbul zaútočil na 85letou seniorku, která se o něj starala. Žena se do nemocnice dostala na poslední chvíli, lékaři jí museli amputovat paži. Podle sousedů z obce Prštice u Brna, kde se událost stala, pes neútočil poprvé. Před rokem měl pokousat pošťačku. Přes sto místních už podepsalo petici za přesunutí zvířete do specializovaného zařízení.

Pitbul podle všeho ženu vláčel po dvorku. V důsledku toho utrpěla i mnohačetné zlomeniny. „Pacientka leží na jednotce intenzivní péče, je ve stabilním stavu,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí brněnské fakultní nemocnice Veronika Plachá. Případem se zabývá policie.

ČTĚTE TAKÉ: V Brně vykradl nákladní vůz a záhy vyhrožoval u Armády spásy. Jeho čin zachytily kamery

Obec lidem doporučila, aby po dobu, než se psa podaří odchytit, nevycházeli z domu. Mělo se jednat o pitbula. Obyvatele na útok upozornila v příspěvku na facebookové skupině a rozhlasem. Zrušila také veškerý veřejný program i naplánované setkání seniorů.

Psa si po odchycení převzal majitel – vnuk pokousané seniorky. Podle informací portálu Blesk.cz vrátil zvíře zpět do babiččina domu. Případem se zabývá policie.

Seniorka se o psa starala poté, co se její vnuk odstěhoval. Začátkem roku měl pes pokousat pošťačku. „Tehdy se ale nic moc neřešilo, paní měla jen potrhanou bundu,“ prozradili sousedé.

Případ pokousané majitelky ale obyvatele obce vyburcoval k sepsání petice za přesunutí zvířete. Zatím ji podepsala téměř pětina dospělých. Ti zároveň požadují, aby útok psa vyšetřily úřady a následně potrestaly viníka. „Majitel psa dostal ultimátum, aby během několika dní psa z vesnice odvezl,“ potvrdil místostarosta Prštic Petr Urban.

Podle informací portálu Blesk.cz vyšetření ukázalo, že zvíře netrpí vzteklinou ani jinou nemocí. Majitel prý odmítl psa nechat utratit.

Tagy: