Meghan je ztělesněním síly. Neznám nikoho, kdo by toho zvládl tolik, říká Williamsová

Tenistka Serena Williamsová svoji kamarádku Meghan pochválila za to, jak zvládla interview s Oprah Winfreyovou – s noblesou a vztyčenou hlavou. Pro Williamsovou je manželka britského prince Harryho ztělesněním síly a důvěry. Chce, aby jejich dcery vyrůstaly ve světě, ve kterém se ženy navzájem neshazují.

„Meghan je skvělý člověk a myslím si, že je ztělesněním síly, důvěry a všeho toho, čím si prošla,“ řekla 23násobná grandslamová vítězka Serena Williamsová v první epizodě internetového pořadu Shine Series.

O bývalé herečce a manželce prince Harryho tenisová hvězda mluvila jako o nejsilnější osobě, kterou zná. Svůj obdiv jí skládala především v souvislosti s kontroverzním rozhovorem, který Harry s Meghan poskytly Oprah Winfreyové před více než dvěma týdny. „Z toho rozhovoru je jasné, že to neměla lehké. Byla ale tak vyrovnaná a zachovala si úroveň,“ dodala Williamsová.

„Neznám nikoho, kdo by dokázal zvládnout v globálním měřítku tolik nepravdivých věcí – minutu po minutě. Ne den za dnem, ale doslova minutu po minutě na ni byly vrhány lži,“ narážela tenistka i na nátlak bulváru.

Williamsová přiznala, že už byla unavená z přihlížení tomu, jak její kamarádka čelí tak velkému a negativnímu tlaku a pomluvám. „Já hraji proti ženám a jdeme do sebe opravdu zuby nehty, ale to neznamená, že proti sobě něco máme. Já vlastně všechny ženy podporuji a chci pro ně to nejlepší,“ prohlásila.

Tenistka je zároveň matka tříleté Alexis Olympie, kvůli níž chce, aby vyrůstala ve světě, kde se ženy navzájem „nerozcupují“. „Já jen opravdu doufám, že inspiruji Olympii a také další generaci dívek, aby uvěřily v to, že nic není nemožné. Hlavně aby věřily v samy sebe,“ pokračovala Williamsová.

Serena a Meghan jsou blízké kamarádky od roku 2014, kdy si poprvé vyrazily na turnaj celebrit v plážovém fotbalu DirecTV Beach Bowl. Jejich cesty se však střetly už v roce 2010 na Super Bowlu. Meghan tehdy na svém dnes už zaniklém blogu napsala, že si s tenistkou padly ihned do oka a měly si o čem dlouhé hodiny povídat. „Nebavily jsme se o tenise nebo herectví, ale prostě o normálních holčičích věcech,“ svěřila se tenkrát vévodkyně ze Sussexu.

Tagy: