Zpěvák Václav Neckář vydal píseň s názvem Snílek. A jaký je jeho sen? Svět bez válek

Václav Neckář vydal píseň s názvem Snílek.

Václav Neckář bude mít zanedlouho kulatiny

Svět je divný místo, vše jednou pomine, zpívá Václav Neckář v nové písni Snílek, kterou si nadělil ke svým blížícím se osmdesátým narozeninám. Zpěvák si během příprav na narozeninový koncert našel čas a pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS se svěřil s tím, o čem sní on sám. A o čem? O světě bez válek.

Člověk může snít v kterémkoliv věku – to je vzkaz písně Snílek, kterou před nedávnem vydal Václav Neckář. Celý klip si můžete přehrát zde:

Pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS se zpěvák svěřil, o čem sní on: „Víte, já jsem se narodil ve válce a chtěl bych, aby lidé měli dobré časy bez válek. Vím, že je to jen snění, ale doufám, že se nám to někdy podaří.“

ČTĚTE TAKÉ: Tofimu dala dcera košem. Puberta začíná řádit, holčička je asi po mně, přiznává herec

A jak popová legenda oslaví své kulatiny? „Moc neslavím, myslím, že naposled před dvaceti lety, pak už jsem žádné oslavy nedělal,“ shrnul skromně Neckář, ale jeho bratr Jan ho opravil: „Já si myslím, že malinkou oslavu uděláme v divadle Hybernia 22.října, den před narozeninami. Máme tam i hosty, přijďte se podívat,“ pozval fanoušky.

Kromě koncertu si Neckář pro všechny své příznivce připravil i vlastní autobiografii. „Za těch 80 let se najde pár věcí dobrých, pár zlých, tak jsme něco napsali,“ uvedl.

„Nazvaná je Všechny mé války, takže je v ní i spousta věcí, který nebyly úplně příjemné, protože v téhle branži se dějí i různé nekalé věci,“ doplnil Jan Neckář a dodal, že autobiografii má na svědomí Jan Hlaváč, který je editorem a vlastně i spoluautorem.

„Honza s námi trávil spoustu času – vzpomínalo se, vyprávělo, naráželo se na témata, která jsme třeba měli někde zasunutý a najednou automaticky vyplynuly. Dokonce i takové, o nichž jsem ani já nic netušil,“ smál se bratr zpěváka a dodal: „Václav to má uchované v paměti, akorát je to potřeba vylovit. On sám někdy dokonce říká, že někteří jeho kolegové by byli rádi, kdyby si nepamatoval.“

Václav a Jan Neckářovi spolupracují řadu let, ale jak přiznali, i bratři se umí pořádně pohádat. „Ono to není moc umění, to je jednoduché, my se hádáme v podstatě celý život,“ uvedl Jan a dodal, že se ale nikdy nejedná o nic závažného.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Když vymýšlíte voloviny, inspirace je vám houby platná, říká Ivan Mládek o skládání hudby

Tagy:
narozeniny píseň Jan Neckář showtime narozeninový koncert Václav Neckář Snílek