Exkluzivní rozhovor s Chaplinovým synem: Otec byl jiný než ve filmech, nesnažím se mu rovnat

Eugene Chaplin

Exkluzivní rozhovor se synem Charlieho Chaplina

Do Prahy dorazil syn britského herce, režiséra a scenáristy Charlieho Chaplina, Eugen Chaplin. Jako porotce se zúčastnil festivalu nazvaného Cirkus Cirkus. Pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS popsal, co pro něj znamená být Chaplinem i proč má rád Prahu.

V rámci festivalu do Prahy dorazila opravdu velká hvězda – syn samotného Charlieho Chaplina, Eugen Chaplin. „Těším se hlavně na vystoupení. Byl jsem v Praze už vícekrát, takže už jsem si tady toho spoustu prošel. Město se mi velice líbí,“ řekl Eugen Chaplin pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ewa Farna ohromila velkolepou show. Během dne jsem brečela asi pětkrát, přiznala zpěvačka

V rámci festivalu se zhostil role porotce. „Od dětství mám rád cirkus, můj tatínek ho měl také velmi rád, takže nás do něj bral a to ve mně zůstalo dodnes,“ líčil Chaplin, který osm let účinkoval v jednom švýcarském cirkusu. „Byla to spousta zábavy. Nejen vystupovat, ale také cestovat s naší show. Miluju cestování, takže to bylo skvělé,“ řekl Chaplin.

Lidé se ho prý často ptají, jestli byl jeho otec stejný jako ve filmech. „Samozřejmě, že nebyl. Komici bývají ve skutečnosti velice vážní lidé. Záleželo mu na tom, aby se nám dařilo ve škole, stejně jako každému správnému otci. Jsem na něj velmi hrdý. Lidé se mě ptají, jestli to pro mě není těžké. Ale já se nesnažím mu vyrovnat. Já se prostě snažím být sám sebou,“ popsal Chaplin.

Být synem Charlieho Chaplin má prý své výhody. „Být Chaplinem znamená být součástí skvělého příběhu a já jsem hrdý na to, že ho můžu vyprávět,“ řekl Eugene, který pokračuje v odkazu svého otce. „Starám se o propagaci našeho muzeu ve Švýcarsku. Každý rok za námi přijede asi 270 tisíc lidí a to je skvělé. Také jezdím s cirkusem na festivaly jako je tento v Praze. A ještě pořádám koncerty Pianissimo, kde si lidé mohou poslechnout skladby mého otce hrané na dvou pianech,“ líčil Chaplin.

Během své kariéry pracoval i s lidmi, jako byl David Bowie nebo kapela Queen. „Pracoval jsem pro nahrávací studio a bylo to úžasné. Bylo zbrusu nové a vybavené tou nejnovější technikou. První deska co jsme nahrávali, byla s Rolling Stones. Potom jsme měli Bowieho a taky kapelu Queen. Když se s nimi seznámíte, pochopíte, že jsou to taky jen lidé. Spolupracovat s nimi byl skvělý zážitek,“ popsal.

Tagy: