Celebrity pláčou, oblíbený stylista skočil z okna. Schneiderová rozrušením ani nemluvila

Českým šoubyznysem otřásla obrovská tragédie. V pouhých 39 letech spáchal sebevraždu jeden z nejuznávanějších stylistů Jan Pokorný, který oblékal například Jitku Schneiderovou, Simonu Krainovou nebo Petru Svobodu. Jeho dobrovolný odchod ze světa všechny hluboce zasáhl.

Navenek Jan Pokorný působil jako usměvavý, bezstarostný, pohodový muž, který si z ničeho starosti nedělal. O to víc všechny šokovalo, když svůj život ukončil skokem z okna. „Ne. Nechci tomu věřit. Odpočívej v pokoji, Honzí. Je mi to moc líto. R.I.P.,“ napsala na svůj instagram Iva Kubelková.

Herečka Jitka Schneiderová, která rovněž patřila k celebritám, jež zesnulý stylista oblékal, si na znamení smutku do instastory vložila jen černý záběr. Z rozrušení nebyla schopná mluvit, tak moc ji Janova smrt zasáhla. Telefony nezvedala…

Smutná událost ranila také Olgu Menzelovou. „Jirka (Menzel – manžel – pozn. red) i já jsme Honzu měli strašně rádi. Byl to prima kluk. Zůstanou mi na něj jen samé krásné vzpomínky. Nevím, co se muselo stát, když se rozhodl pro tak strašnou věc. Člověk by měl být opravdu rád za každý den, kdy má privilegium být na tomto světě. Je mi to strašně moc líto,“ povzdechla si pro CNN Prima NEWS Olga.

Vzpomínku přidala také moderátorka Petra Svoboda, kterou s Pokorným pojilo dvacetileté přátelství. „Honza byl naprosto výjimečný a z mého pohledu nenahraditelný člověk a kamarád. Měl ten nejlepší smysl pro humor a ohromný talent. Jsem vděčná, že jsem mohla být v jeho blízkosti. Nikdy na něj nezapomenu,“ uvedla pro Super.cz Petra Svoboda.

Smrt kvůli nenaplněné lásce?

Zda se jednalo o zkrat nebo plánovaný krok, je předmětem spekulací. Ještě den před smrtí se však dobře bavil na večírku slavných osobností v centru Prahy a nic nenasvědčovalo tomu, co se následně stalo.

Podle přátel byl navíc v poslední době šťastný po boku nového přítele. Jen pár hodin předtím, než se rozhodl vyskočit z okna, ale na své sociální síti sdílel odkaz na velmi smutnou a emotivní píseň od Céline Dion s názvem For The Lover That I Lost, což v překladu znamená Pro milence, kterého jsem ztratil. Už samotný text mnohé vypovídá: „Je toho tolik, co mi chybí. Seděl jsi na pláži, pořád jsi byl na dosah. A bez tebe jsem se necítil svobodný. Všechny vzpomínky působí jako kouzlo, všechny ty boje vypadají tak sladce, všechno, čím jsme byli, má lásko, je tragické. A ty jsi to poslední, co potřebuji. Tak jsem položil tucet růží pro milence, kterého jsem ztratil...“

Není zřejmé, jestli skladba vystihovala to, co oblíbený stylista před smrtí prožíval. Tedy, že svůj život předčasně ukončil kvůli nenaplněné lásce.

Tagy: