Záhadné gesto stylisty českých celebrit. Co stálo za údajnou sebevraždou Jana Pokorného?

Smrt jednoho z nejuznávanějších stylistů Jana Pokorného, který svůj život podle vyšetřovatelů zřejmě ukončil dobrovolným skokem z oka, otřásla českým šoubyznysem. Oblékal známé herečky i modelky, například Simonu Krainovou nebo Jitku Schneiderovou. Mohl to být zkrat, nebo dopředu naplánovaný čin? Pokorný, kterému bylo pouhých 39 let, před smrtí učinil záhadné gesto.

Navenek Jan Pokorný působil jako usměvavý, bezstarostný a pohodový muž. I proto jsou jeho blízcí z údajného skoku z okna v šoku. Ještě den před smrtí se dobře bavil ve společnosti slavných osobností na večírku v Praze.

Podle přátel byl navíc v poslední době šťastný po boku nového přítele. Jen pár hodin před smrtí však na své sociální síti sdílel odkaz na velmi smutnou píseň od Céline Dion s názvem For The Lover That I Lost, což v překladu znamená Pro milence, kterého jsem ztratil. „Je toho tolik, co mi chybí. Seděl jsi na pláži, pořád jsi byl na dosah. A bez tebe jsem se necítil svobodný. Všechny vzpomínky působí jako kouzlo, všechny ty boje vypadají tak sladce, všechno, čím jsme byli, má lásko, je tragické. A ty jsi to poslední, co potřebuji. Tak jsem položil tucet růží pro milence, kterého jsem ztratil...“ stojí v textu.

Policejní mluvčí Jan Rybanský uvedl, že „případ je aktuálně prověřován jako sebevražda a byla nařízena zdravotní pitva“.

Kvůli nešťastné lásce se zabil jiný stylista

Pokorný začínal jako šéfredaktor módního časopisu a postupem let si vybudoval pozici jednoho z nejlepších stylistů v ČR. Oblékal známé herečky i modelky, například Simonu Krainovou, Jitku Schneiderovou nebo Petru Svobodu. Sám o sobě tvrdil, že módou žije, ale neřeší ji. „Na začátku jsem byl velký nadšenec a řešil každou novou kolekci. Pak zjistíte, že trendy se víceméně opakují a rukopisy návrhářů jsou stejné, a přestanete to tolik prožívat. Pohybuji se pořád mezi stejnými lidmi v centru Prahy. Tam mě už skoro všichni znají, tak snad už nikoho nepřekvapím,“ sděloval v jednom ze svých posledních rozhovorů pro Hospodářské noviny.

Mezi českými stylisty není Pokorný jediným, kdo měl spáchal sebevraždu. Před šestnácti lety se Daniel Procházka, mezi jehož klienty patřila i Lucie Bílá nebo Kateřina Kornová, otrávil prášky. Dohnala ho k tomu nešťastná láska, když ho opustil jeho dlouholetý přítel Radek.

Tagy: