Češka se stala nejkrásnější ženou světa. Prozradila detaily ze zákulisí i plány do budoucna

Česko se může pyšnit další světovou Miss. Čtyřiadvacetileté Karolíně Gorylové z Českého Těšína se podařilo zvítězit na soutěži Miss Tourism World 2023 v Číně. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS prozradila detaily soutěže i plány do budoucna.

Soutěž probíhala od 9. do 25. prosince v čínském městě Čchüan-čou, finále se uskutečnilo 22. prosince. Své země zde reprezentovalo 63 dívek, které se utkaly ve čtyřech disciplínách – přehlídce v národních kostýmech, plavkách a večerních šatech a talentové show.

ČTĚTE TAKÉ: Hlavně, že jsem zdravá a slouží mi kolena, pochvaluje si Krainová. Bilancující typ není

Ta prý Karolíně zabrala nejvíce času. „Zvolila jsem contemporary dance (dynamický a expresivní tanec využívající prvky jako jsou skoky, piruety, improvizaci, pozn. red.) pod vedením Kataríny Poláchové ve studiu Motýlek,“ upřesnila čerstvá vítězka a dodala, že celkově se na soutěž připravovala okolo dvou měsíců.

Od začátku prosince měly finalistky v Číně náročný program. „Navštívily jsme spoustu kulturních akcí, poznávaly jsme okolní města a obohacovaly své znalosti o místní tradice,“ uvedla Gorylová. Dodala, že soutěž pro ni byla fyzicky náročná: „Bojovala jsem po příjezdu s chřipkou a měli jsme vážně nabitý každodenní program. Můj průměrný spánek během soustředění byl okolo tří až čtyř hodin denně, což opravdu při tolika aktivitách nestačí.“

Přesto na soutěž vzpomíná v dobrém, kromě korunky si odsud odvezla přátelství na celý život. „Takovou atmosféru by si každý na světové soutěži přál, nebyly jsme rivalky, byly jsme kamarádky a všechny jsme se podporovaly a těšily se z úspěchu ostatních,“ konstatovala. Uvedla, že se svojí kolegyní z Maďarska dokonce oslavila Štědrý večer: „Na letišti večeří a kávou, jelikož nás čekala dlouhá cesta domů.“

Pro Karolínu se nejednalo o první zkušenost se soutěží krásy. Už v roce 2022 se zúčastnila Miss International Summer, kterou také vyhrála. „Ta zkušenost mi pak otevřela dveře ve světě modelingu a nabídky začaly proudit. Během prvního půl roku jsem navštívila jako modelka několik světových měst. Například Paříž, Barcelonu, Milán, Essen, Varšavu, Krétu a Harrogate,“ podotkla Karolína. Zmínila, že na Miss Tourism World se kvalifikovala prostřednictvím výběrového řízení agentury Black & White Productions.

Za vítězstvím ale podle jejích slov stojí zejména její schopnosti a vlastnosti, jako je znalost jazyků, zodpovědnost, touha po cestování a zdravé sebevědomí. V účasti na soutěžích krásy by ráda pokračovala i v budoucnu. „Tento rok jsem dostala divokou kartu do semifinále Miss Czech Republic, ale nemohla jsem se semifinále zúčastnit. Pokud bude možnost, ráda bych tuto příležitost vyzkoušela příští rok a snažila bych se, abych se umístila a vyzkoušela si i jinou světovou soutěž,“ vysvětlila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šla jsem nahá na Sněžku, překvapila Jitka Čvančarová. Proč manželovi říká Micina?

Tagy: