Jedovaté stonožky a akční scény. Langmajer odhalil zákulisí natáčení nového filmu Ostrov

Zvednout se a vyrazit do Thajska natočit film. To zní jako splněný sen každého režiséra i herce. Ale bylo reálné natáčení filmu Ostrov procházkou růžovým sadem, nebo spíše trmácení se neprostupným pralesem? To redakci ShowTime prozradil herec Jiří Langmajer.

Dobrodružná komedie Ostrov vypráví příběh manželů, kterým na dovolené dojde, že už spolu nechtějí být. Při návratu domů ovšem ztroskotají na opuštěném ostrově a jediný způsob, jak přežít, je spolupracovat. Jana Plodková a Jiří Langmajer si střihli hlavní role.

„S Janou jsem hrál poprvé. Protože je to také divadelní herečka a já divadelní herec, tak jsme k sobě měli nesmírně blízko, co se týče náhledu na práci,“ přiznal Langmajer. Podle tónu a klidného hlasu by si jeden myslel, že se jednalo o nenáročné natáčení.

„Spousta věcí jde proti vám: příliv, odliv, sluníčko, hmyz, horko... práce byla náročná, ale smysluplná a veselá,“ pokračoval herec, kterého málo co rozhodí. „Občas se stalo, že někoho něco kouslo, ale nebylo to nic fatálního. Vlastně nebyl důvod bát se víc než toho, že člověka kousne komár nebo nějaká housenka,“ podotkl Langmajer.

Diváky čekají i akční scény

Právě na kousnutí na place nakonec došlo. „Stonožka kousla rekvizitářku do prstu. Jsou opravdu jedovaté, takže musela do nemocnice, kde dva dny odpočívala,“ vysvětlil scenárista a režisér Rudolf Havlík. Ten přiznal, že se jednalo o nejnáročnější natáčení, se kterým měl kdy co do činění. „Jsou tam akční scény a triky,“ doplnil.

Celý štáb však natáčení v Thajsku zvládl. Dokázal by však hlavní protagonista přežít na pustém ostrově ve společnosti své manželky Adély Gondíkové? „Pokud by alespoň třikrát do měsíce přijelo zásobování, nějaké jídlo a pití, tak s ní budu na opuštěném ostrově klidně rok,“ dodal.

Tagy: