Byl jsem idiot. Víc jsem si vážil své kariéry a nemyslel na děti, bilancuje Etzler

Herec Miroslav Etzler před týdnem oslavil 58. narozeniny a přestože má ještě dost času na bilancování, u příležitosti nového roku neodolal. Zhodnotit události minulých let se rozhodl na místě, které je mu velmi milé a kam rád jezdí na výlety s celou rodinou – na Ještědu.

Etzler se před dvěma lety rozhodl definitivně opustit Prahu a přestěhovat se na Liberecko. V pořadu Showtime se teď svěřil, že se mu po životě ve víru velkoměsta vůbec nestýská. „Helča je mladší, té se stýská. Ale Samík je tu šťastný. Běhá, jezdí na kole a plave. To v Praze nešlo,“ popsal Etzler, jak se v novém domově líbí jeho dětem. Sám přitom do hlavního města často dojíždí. Stále tam má práci.

„Do Prahy jezdím hrát. Jezdím autobusem, což je úžasné, protože si ten čas na cestě užívám. Čtu si nebo píšu knížku pohádek. Musím říct, že ať je Praha jakýmkoliv směrem, tak by mě tam tahali hodně těžko,“ sdělil herec, který několik let působil v souboru Národního divadla. Teď hraje na řadě scén, ve filmu i televizi a příležitost dostává i k dabingu.

Ačkoliv má Etzler stále spoustu práce, snaží se myslet i na rodinu. Především na syna Samuela, kterého nechce zanedbat. „Svoji rodinu už nemám. Tatínek je dlouho po smrti a maminka také. Mám jenom bráchu, který ale hodně cestuje a navíc jsme byli dlouho rozhádaní. Teď už je to ale dobré,“ svěřil se herec. Jeho bratr je novinář.

Se synem Samuelem je si blízký

Náhradní rodinu vidí právě v synovi, partnerce Heleně a její mamince Miluši Školníkové. „Novou rodinu mám v Milušce, která je babičkou Samíka. Právě Samuel je prioritou v mém životě a také Helča. Náhradní rodinu mám v nich,“ řekl 58letý umělec.

„Když jsem byl mladší, tak jsem byl idiot jako skoro každý chlap, protože jsem si vážil víc své kariéry a myslel víc na sebe než na děti. Když má člověk ambice, tak to tak bývá. Teď se to snažím Samíkovi vynahradit. To je moje největší stigma, který si nesu. Teprve až moje čtvrté dítě je mi blízké. Respektive mám na něj tolik času, kolik chci,“ doplnil.

Životem Miroslava Etzlera prošla řada žen, má celkem čtyři potomky. Syn Kristián se mu narodil ve vztahu s herečkou Zuzanou Bydžovskou, kromě něj má i další dvě dospělé děti, dcery Markétu a Magdalénu. Nejmladšího Samuela mu porodila jeho současná partnerka Helena Bartalošová.

Tagy: