Bolestná slova dcery zesnulé herečky Burianové: Chtěla zpět do Česka, přišel ale tragický pád

Zpráva o smrti 75leté herečky a zpěvačky Zuzany Burianové zasáhla řadu jejích fanoušků. Hvězda nejen televizních obrazovek, ale zejména divadelních prken Semaforu, odešla jen tři týdny po svých narozeninách. Její dcera přiblížila, co se Burianové pravděpodobně stalo osudným.

Burianová 2. října oslavila 75. narozeniny, o tři týdny později však zemřela. Pro blízké i fanoušky se jednalo o nečekanou zprávu. Její dcera Kateřina Kergalová webu Blesk.cz přiblížila, co se stalo.

„Maminka spadla ze schodů, zlomila si nohu a potloukla se. Asi dostala embolii,“ uvedla zdrcená žena. Ještě před týdnem se s Burianovou viděla, když ji jela navštívit do Švýcarska, kam herečka po revoluci emigrovala. Ačkoliv Burianová dceru ujišťovala, že jí po úrazu už bude lépe, nestalo se tak.

Herečka si ani nestihla splnit svůj sen, a to strávit Vánoce s rodinou a přáteli v Česku. „Svátky měla trávit tady. Všechno bylo připravené, za měsíc se měla stěhovat,“ dodala Kergalová, která již přišla o oba rodiče.

Jejím otcem byl známý režisér Jan Roháč, s nímž se Burianová seznámila v Divadle Semafor, kde zářila po boku Jiřího Suchého či komické dvojice Jiří Grossmann a Miloslav Šimek. Herečku si pak televizní diváci mohou pamatovat například z české komedie Vesničko má středisková, kde ztvárnila skladnici Bohunku.

Tagy: