Velká ztráta pro hudební svět. Zemřel slavný muzikant Hronec, kolegové truchlí

Šokující zpráva zasáhla slovenskou kulturní scénu. Ve věku 81 let zemřel uznávaný slovenský hudebník, skladatel a klavírista Branislav Hronec. Proslavil jej zejména projekt Orchestr Braňa Hronce. O smrti přítele informoval na sociálních sítích komik Oliver Andrásy.

Původní projekt Skupina Braňa Hronce publikum v roce 1963 zaujal zejména zajímavou poetikou a výraznými melodiemi, které se nesly v duchu jazz-popu. Z původního rozsahu sexteta se později skupina rozšířila na zmiňovaný orchestr. Hronec následně procestoval celou Evropu a částečně Asii. Od té doby se hudebník stal uznávaným a velmi populárním. Proto mnohé zpráva o jeho smrti šokovala.

„Dnes ráno mě vzbudila manželka s tím, že si v telefonu přečetla zprávu. Judy Vargová nám oznámila, že v noci zemřel její manžel, hudebník Braňo Hronec,“ napsal komik na sociální sítě, cituje web Čas.sk.

V emotivním vzkazu následně vzpomínal na společně strávené chvíle. „Opustil nás další kamarád. Braňo byl výborný člověk a skvělý muzikant. Několikrát jsme spolu jeli na dovolenou a nikdy nezapomenu na Braňovy soukromé koncerty u nich doma, za klavírem, pro přátele. Branko, odpočívej v pokoji. Budeš nám velmi chybět,“ dodal.

Tagy: