Zemřela rocková legenda a frontman kapely Crazy Town. Jejich hit bořil hudební žebříčky

Ve věku pouhých 49 let zemřel zpěvák Shifty Shellshock, který se proslavil jako frontman rockové kapely Crazy Town. Hudebník byl nalezen bez známek života ve svém domově v Los Angeles. Příčina úmrtí dosud není známá. Informují o tom zahraniční média jako Metro či Newsweek.

Podle soudního lékaře zemřel muzikant Seth Binzer, vystupující jako Shifty Shellshock, v pondělí 24. června, napsal server Metro.

ČTĚTE TAKÉ: Náhlá smrt oblíbeného hudebníka. Člen známé slovenské kapely zkolaboval během koncertu

V minulosti se zpěvák svěřil s tím, že bojuje se závislostí na návykových látkách. V roce 2012 byl hospitalizován poté, co ztratil vědomí a následně byl v kómatu.

Před osmi týdny napsal emotivní příspěvek na sociální síti o své střízlivosti. „Jsem milovník než bojovník, ale ten, koho potřebuji milovat víc místo toho, abych se s ním rval, jsem já sám. Střízlivý, živý a vděčný,“ cituje deník Daily Mail slova muzikanta, které sdílel na Instagramu.

Shellshock se proslavil začátkem roku 2000 díky rockové skupině Crazy Town. Jejich největším hitem byla skladba Butterfly, která obsadila první místo v hudebních žebříčcích po celém světě, včetně Billboard Hot 100. V roce 2002 pak vydal Shellshock neméně známou skladbu Starry Eyed Surprise ve spolupráci se slavným britským producentem Paulem Oakenfoldem, připomněl web Newsweek.

Smutná zpráva o úmrtí Shellshocka zasáhla nejen fanoušky po celém světě, ale i řadu známých tváří. Smutek na sociální síti v podobě emoji zlomeného srdce vyjádřil například Pasquale Rotella, zakladatel společnosti Insomniac, která pořádá jeden z nejznámějších hudebních festivalů na světě Electric Daisy Carnival v Las Vegas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

Tagy: