Zemřela hvězda seriálu Starsky & Hutch. David Soul si v 70. letech podmanil Hollywood

Ve věku 80 let zemřel ve čtvrtek herec David Soul, známý především díky roli v seriálu Starsky & Hutch. Informaci přinesl web Sky News s odkazem na prohlášení hercovy manželky Helen Snellové.

Americko–⁠britský herec David Soul, narozený jako David Richard Solberg, se proslavil díky detektivnímu seriálu Starsky & Hutch, jenž se vysílal mezi lety 1975 až 1979. V oblíbeném televizním seriálu ztvárnil postavu Kennetha „Hutche“ Hutchinsona. Po jeho boku si zahrál Paul Michael Glaser, který se objevil v roli detektiva Davea Starskyho.

ČTĚTE TAKÉ: Dvacet let od smrti Heleny Růžičkové. Kdyby to dnes viděla, klepla by ji pepka, říká Troška

Smutnou zprávu o úmrtí herce potvrdila jeho manželka Helen Snellová, napsal web Sky News. „David Soul, milovaný manžel, otec, dědeček a bratr, po statečném boji ve čtvrtek zemřel,“ uvedla vdova v prohlášení.

V posledních chvílích života byl podle příbuzných obklopen milující rodinou.

Please join our entire Paul Michael Glaser community as we fondly remember all the gifts David Soul contributed...

Posted by Paul Michael Glaser on Friday, January 5, 2024

David Soul a Paul Michael Glaser si zopakovali své role v remaku Starsky & Hutch z roku 2004, kde hrál Ben Stiller Starskyho a Owen Wilson Hutche.

Soul byl známý i dalšími rolemi. Objevil se například vedle Clinta Eastwooda v akčním snímku Magnum Force. Zazářil také ve filmech Děs v nákupním střediskuHanojský Hilton nebo Here Come The Brides. Čeští diváci si ho mohou pamatovat z celé řady seriálů: kromě Starsky & Hutch třeba z To je vražda, napsala, Malá Velká Británie, Vraždy v Oxfordu, Hercule Poirot či Jake a Tlusťoch.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrovské emoce. Kamarádka Zagorové namlouvala zpěvaččino vyznání lásky Margitovi

Tagy: