Dcera Václava Kopty jako trojská Helena. Zpívat umí, za to ručím, říká hrdý otec

Jana Koptová má před sebou první muzikálovou roli.

Dcera Václava Kopty hraje Helenu Trojskou

Tatínci si své dcery většinou dost bedlivě hlídají. A stejně tak to dělá i Václav Kopta u své dcery Jany. Tu ale svěřil do dobrých rukou, minimálně na jevišti, kde prožívá velkou lásku.

Pro dceru Václava Kopty Janu je role trojské Heleny první velká muzikálová role. Proto je ráda, že se po jejím boku coby Paris objeví v jedné ze tří alternací zkušený Vojtěch Drahokoupil. „Samozřejmě jsem pod drobnohledem. Ale s panem Koptou jsem se potkal několikrát během práce, takže se známe a věřím, že nebude problém. Janička je v dobrých rukou,“ uvedl pro ShowTime.

ČTĚTE TAKÉ: Loni jsem prošel zkouškou ze sebeironie, říká Brzobohatý. Záře reflektorů mu nedělá dobře

„My jsme se seznámili tady na zkoušení. Viděla jsem, že spolu budeme i v prvním bloku hodně hrát, tak se na to těším,“ prozradila Koptová. „Já se do ní dokážu vcítit. Před deseti lety jsem dělal Romea a přišel jsem mezi už ostřílené. Byl jsem v tichosti a čekal, až se ostřílím i já. Na to jsem čekal deset let. Vím, jak se musela cítit, ale zvládla to neuvěřitelně,“ chválil ji Drahokoupil.

Otec Jany, herec Václav Kopta, k novému muzikálu napsal texty. Je to ale pro ni výhoda? „Jsem šťastná, že si poprvé zazpívám taťkovy texty na jevišti. Jsou krásné a jsem spokojená,“ popsala mladá zpěvačka a dodala, že tatínkovi do skládání rozhodně nemluvila. „Táta vždycky přišel a řekl: ‚Napsal jsem tři písničky.‘ Pak mi je zazpíval a já jen souhlasila, že je to skvělý text. Neměla jsem žádné připomínky,“ nechala se slyšet.

Václav Kopta se ještě před premiérou vyrazil podívat do divadla na první ukázky muzikálu. Dceru totiž zatím na jevišti neviděl. „Slyším ji z koupelny skoro denně, když si zpívá svoje party,“ smál se Kopta. Dcera podle něj na konkurzu rozhodně neměla protekci. „Zpívat umí, to je jediný, za co ručím. Konkurzem prošla a dokonce vím, že až když začala zpívat, tak se někdo z přítomných ptal, kdo to je. Nebylo to tak, že bych vzal telefon a řekl: ‚Buď tam bude, nebo já nepřijdu.‘“ doplnil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily úmrtí herce Lichého: Špatně se vyrovnával se ztrátou matky. Tělo našla teta

Tagy: