Jsou to lži. Exmanželka poprvé promluvila o smrti producenta Jurtina, výhrůžky odmítá

Jiří Jurtin stál za několika filmy.

Producent Jiří Jurtin spáchal sebevraždu

Kolem náhlého úmrtí Jiřího Jurtina se od pondělního večera vyrojila spousta spekulací. Podle informací webu Extra.cz měl producent Babovřesek nebo Kameňáku 4 spáchat sebevraždu. Co ho k takovému činu vedlo, není zatím jasné. Proslýchá se však, že příčinou byly vysoké dluhy, které umělec během života nadělal. Krátce po jeho úmrtí se začala také šířit nepotvrzená zpráva, že se měl před smrtí pohádat s exmanželkou kvůli neplacení alimentů. To však jeho bývalá partnerka Denisa popírá.

„Vyhrožovala mu, že ho udá a že půjde sedět, protože už kvůli tomu měl podmínku,“ citoval web Extra.cz svůj zdroj. Jurtinova exmanželka něco podobného ale odmítá. „To jsou lživé informace. Nikdy bych nikomu nevyhrožovala. Byl to otec mého syna, jsem velmi lidská, a i když měl problémy, vždycky jsem vše pochopila a pomohla mu,“ svěřila se webu Extra.cz. Jurtinova bývalá manželka. Pomocnou ruku mu prý podávala zejména kvůli jejich čtyřletému synovi Bastíkovi. „Nemohu o něm říct nic špatného. Byl to hodný člověk,“ doplnila Denisa.

Manželé spolu bydleli v Hrabalově Kersku. Denisa se synem ovšem loni jejich společný domov opustila. Poté nemovitost, která byla psaná na ni, prodala.

Právě poblíž tohoto domu měl Jurtin v pátek spáchat sebevraždu. Producent filmů Babovřesky či Bestiář se měl předávkovat inzulinem a dalšími léky. Vedle sebe měl mít i střelnou zbraň. „Potýkal se s obrovskými dluhy a nebyla z toho cesta ven. Taky měl neuvěřitelně těžkou cukrovku a s tím související zdravotní potíže,“ uvádějí zdroje.

Těsně před smrtí měl Jurtin poslat i svůj poslední vzkaz. „Před smrtí rozeslal zprávu na rozloučenou, bohužel jí však nikdo nevěřil, bylo to totiž poněkolikáté,“ řekl Blesku Jurtinův bývalý společník z produkční firmy NOGUP Fawad Nadri.

Policisté Jurtinovo auto našli až po několika dnech. „Mohu potvrdit, že v pondělí 26. září po 14. hodině na základě oznámení občana hlídka obvodního oddělení Nymburk našla vozidlo v chatové oblasti Kersko, ve kterém se nacházel muž bez známek života, ročník 1976. Byla nařízena pitva, která určí přesné příčiny úmrtí,“ sdělila Extra.cz středočeská policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Tagy: