Na besedách trousím moudrosti, smál se čerstvý sedmdesátník Janda. Vzpomínal i na ztrátu syna

Slavný „Hurikán“ je čerstvý sedmdesátník. Zpěvák a textař Dalibor Janda, který v osmdesátých a devadesátých letech bořil hitparády a lámal srdce fanynek, však vůbec nestárne. V rozhovoru s redakcí Showtime zavtipkoval o svém „zmoudření“, vzpomněl však i na ztrátu syna, který v roce 2003 spáchal sebevraždu.

Janda přiznal, že by rád ve svých čerstvých sedmdesáti letech ještě nebalancoval, okolnosti ho však nutí k opaku. „Poslední dobou mě zvou na besedy. Vždy mi říkají, abych mladým povyprávěl o tom, jaké to bylo, jak je vše těžké, jak je potřeba do něčeho takového jít a něco zanechat. A tak říkám, že přijdu. Nyní jsem tedy guru, který chodí a trousí moudrosti,“ smál se hudebník.

Držitel tří Zlatých slavíků během svého života zažil i velice krušné a smutné časy. „Nejhorší bylo, když jsme přišli o syna. Bylo to období, kdy jsem nevěděl, jestli nám to s manželkou vydrží. Pořád jsem měl strach, že to spolu nevydržíme, bylo to opravdu zlé. Dcera Jiřina nás ale zřejmě nějak udržela pospolu a na vztah jsme se nevyprdli,“ vzpomněl na ztrátu syna Dalibora, který ve 21 letech v roce 2003 spáchal sebevraždu skokem z Nuselského mostu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel slavný zpěvák Bobby Caldwell. Jeho hit zbožňují fanoušci napříč generacemi

„Ženské to mají tak, že se trochu vybrečí a je to lepší. My chlapi to držíme v sobě, a pak nás z toho možná později cvakne infarkt,“ přemýšlel nad rokem 2021, kdy právě infarkt dostal a byl hospitalizován v nemocnici. Doplnil, že za sedmdesát let zřejmě nezmoudřel.

„Žena říká, že jsem pořád puberťák. Když se s někým bavím, tak mě najednou chytne takový ‚rapl‘ a je to, jako by mi nebylo možná ani třicet nebo čtyřicet,“ podotkl zpěvák, který se duší stále cítí jako mladý kluk.

Své kulatiny oslaví v rodinném kruhu, chybět nebude manželka Jiřina, s níž je již více než čtyřicet let ženatý, ani dcera Jiřina Anna. „Začínáme to ale slavit již na turné, kdy nás čeká kolem padesáti koncertů,“ doplnil hudebník.

Tagy: