Herec Skamene si vybudoval luxusní bydlení. Jeho raritní postel uvidíte už jen ve filmech

Herec Roman Skamene vyměnil ruch velkoměsta za klidný život na vesnici. Chalupu na Berounsku si přestavěl tak, aby sloužila k celoročnímu užívání. Na důchod se tam s manželkou Renatou odstěhoval natrvalo, a jak redakci CNN Prima NEWS prozradil, je maximálně spokojený a neměnil by. Jak to v jeho království vypadá?

Bazén, velká upravená zahrada i speciální dílna, kde tráví nejvíce času. Roman Skamene má na chalupě vše, co ho dělá skutečně šťastným. S manželkou ji zakoupili v roce 1982, pár měsíců po narození dcery Sandry. Nejdříve ji využívali pouze jako letní sídlo, postupem času ji upravili tak, aby se v ní dalo žít celoročně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Josef Dvořák má chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do jeho oázy klidu plné trpaslíků

„Mákli jsme si tady dost. Jak se říká, kdo má chalupu, má prd*l v kalupu, ale stálo to za to. V posledních letech jsme nechali udělat novou střechu, elektrická vrata a ze zahrady schodiště do horního patra, které obývají naše děti s vnučkami, když sem za námi přijedou. Nic víc už na dlouhou dobu není potřeba. Teď si to tu už jen opravdu vychutnáváme,“ sdělil redaktorovi CNN Prima NEWS herec.

Po Praze, kde strávil většinu života, se mu vůbec nestýská. „Když jsem byl mladý, nedovedl jsem si představit, že bych žil někde na vesnici. V Praze to bylo fajn, každý den mejdany, pořád se něco dělo. Jak ale člověk stárne, začíná dávat přednost klidu. Do Prahy, do paneláku, už by mě nikdo nedostal,“ poznamenal Skamene.

V dílně má gauč i televizi

O zařizování interiéru se od začátku starala manželka Renata. Kuchyni, která je celá ze dřeva, nechala udělat v kombinaci modré a bílé barvy. Zdobí ji například původní kredenc, která tam stála už v době, kdy si chalupu pořizovali. Roman pak vše důkladně nalakoval. Z kuchyně vede okénko přímo na terasu. „Slouží to také jako výdejní okénko. Holky na mě zavolají a já jim tam přes něj podávám dobroty,“ vylíčil Skamene, jenž si na chalupě jako první vybudoval dílnu.

„Jsem takovej kutil domácí, strašně mě baví dělat rukama, vymýšlet různé zlepšováky. V dílně trávím většinu dne, mám tam i gauč a televizi. Zavřu se tam a jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Sice tam mám strašnej bordel, ale přesně vím, kde co mám. Jednou mi děti chtěly udělat radost, tak mi ji celou uklidily. Hned jsem věděl, že je zle, pak jsem tam nemohl nic najít,“ uvedl s úsměvem herec.

Manželce vyrábí truhlíky a lavičky

V přízemí se nachází také obývací pokoj a ložnice, v němž má manželka Renata svoji pracovnu s počítačem. „Raritou je postel, na které spíme. Je hodně stará, ta už je vidět snad jenom v prvorepublikových filmech. Je přímo pro nás dva, lidi menšího vzrůstu. Třeba náš zeťák už se na ni nevejde,“ vylíčil Roman.

V prvním patře mají pokoje syn Robert, dcera Sandra s manželem a vnučkami. „Mají tam všechno, obývák, ložnici, kuchyni i vlastní vchod,“ prozradil herec.

V hezky upravené zahradě mají několik ovocných stromů, zeleninu i květiny. „Manželka někde v televizi uviděla truhlíky na rajčata, tak hned přišla za mnou, abych jí také nějaké vyrobil. Udělal jsem jeden, ale to jí nestačilo, hned chtěla další a pak ještě další. Pak přijela moje sestra, a když to uviděla, hned ho chtěla také. K tomu se přidala ještě naše kamarádka. Alespoň vidíte, jak mám těžkej život,“ rozesmál se Roman Skamene.

Na přání své ženy vyrobil na zahradu lavičku, kde spolu občas sedávají a kochají se pohledem na chalupu. Na zahradě mají také bazén, který si nemohou vynachválit. „Za ta léta jsme jich vyzkoušeli několik. Vždycky jsme měli ty kulaté, menší i větší, až jsme si řekli, že uděláme bazén pořádnej, který už tu bude napořád. Já se v tom sice koupu tak jednou za týden, ale manželka, dcera a vnučky, ty jsou v něm schopné strávit celý den. Je to jejich ráj,“ přiblížil herec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kornová se vdala. Pár oddával režisér Magnusek

Tagy: