Herečka Špetlíková se svěřila s plány na miminko: Chtěla bych adoptovat jedno dítě

Ha Thanh Špetlíková s přítelem na premiéře filmu Známí neznámí

POVÍDEJ (33)

Sympatická herečka Ha Thanh Špetlíková s vietnamskými kořeny září štěstím. Už několik let tvoří pár s biologem Arthurem Sniegonem a zatím to vypadá, že jim to klape. Jak sama Špetlíková říká, má v něm stoprocentní oporu. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS také přiznala, že by chtěla založit rodinu.

Třiatřicetiletá scenáristka Špetlíková už byla jednou vdaná. V roce 2015 si po dvou letech vztahu vzala světelného designéra Martina Špetlíka. Manželé spolu začali dokonce podnikat a otevřeli si dvě kavárny. Herečka ale nakonec po třech letech oznámila rozchod. „Bydlím sama. S manželem už spolu nejsme,“ oznámila před třemi lety deníku Blesk Špetlíková.

Už o několik měsíců později se začalo spekulovat, že má herečka nového přítele. Tím by neměl být nikdo jiný než Arthur Sniegon, kterého podle svých slov znala už předtím. „Snažím se ho podporovat a i pro mě je to otevření úplně nového tématu,“ svěřila se v pořadu Povídej mladá umělkyně.

Sniegon je totiž zakladatelem organizace Save Elephants, která už více než deset let působí v Africe. „Mám v něm stoprocentní oporu,“ pokračovala Špetlíková, která ztvárnila hlavní roli ve filmu Miss Hanoi. Objevila se také ve snímku Úsměvy smutných mužů nebo v primáckém seriálu Duch.

Chtěla by adoptovat dítě

A jelikož jim to spolu zřejmě klape, herečka přiznala, že by se nebránila založení rodiny. „Už si netroufám nic plánovat, ale je to moje přání. Zároveň jsem si vědoma, že je nás na planetě hodně a dětí v dětských domovech také. A s mojí pracovní vytížeností si nejsem jistá, zda bych jich zvládla víc. Přesto bych si moc přála rodinu a hrozně ráda bych adoptovala jedno dítě,“ uvedla Špetlíková.

V rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou se také rozhovořila o svém dětství, které nebylo vůbec jednoduché. Když jí byly tři roky, její matka se odstěhovala z Vietnamu do Česka a ona zůstala sama s otcem. Po roce se i oni vydali do Evropy. Místo rodinné idylky ale čekal její rodiče drsný rozvod. „Bylo to divoké – od zapalování aut po domácí násilí. Jeden před druhým se mě snažili ukrýt a využívali mě jako manipulační nástroj,“ řekla v pořadu Povídej herečka. Několik měsíců prý dokonce prožila v cizí rodině. Celý rozhovor si poslechněte v úvodním videu nebo jako podcast.

Tagy: