Je chytrý a fešák, říkají hvězdy showbyznysu o Pavlovi. Kdo by mu mohl dělat dvojníka?

Je chytrý a vytrvalý. Věříme, že přinese do české společnosti politickou kulturu, klid a řád. Přesně takové ambice vkládají hvězdy českého showbyznysu do rukou Petra Pavla, který ve čtvrtek ve Vladislavském sále Pražského hradu složil prezidentský slib.

„Tuto změnu vítám s velkou radostí a s velkým díky. Také s velkou úlevou, protože přichází řád a noblesa a odchází neúcta k člověku a sprostota. Myslím si, že jsme to nakonec vyhráli,“ řekl moderátor Jan Rosák v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

Na prezidentovi ocenil nejen charakterové vlastnosti, ale také jeho vzhled. „Působí na mě jako hrozný fešák, prý jsem mu podobný. Klidně bych mu mohl dělat dvojníka,“ vtipkoval. „Kdyby potřeboval, klidně za něj někde nastrčím hlavu,“ doplnil známý moderátor.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda muzikálu Šumař na střeše. Herec bojoval s Alzheimerem

Změnu na Pražském hradě uvítal také herec Jan Hrušínský či zpěvák David Kraus. „Sklad alkoholu v Lánech je vypitý. Na Hrad se vrátí slušnost,“ uvedl Hrušínský. „Pro mě – jako člověka, který trochu rezignoval na politiku – by tato změna mohla znamenat takové světélko. Mohli bychom mít zase naději, že vše není ztracené a že všichni politici nejsou špatní, prolhaní a zloději,“ řekl Kraus.

Je vytrvalý a všímá si hezkých věcí

Petr Pavel je v pořadí čtvrtým prezidentem České republiky. Námi oslovené známé tváře ho oceňují především za jeho přirozenost, racionálnost a morální kredit. „Je chytrý, vytrvalý a všímá si hezkých věcí. To je docela hezké a docela dobrý příslib,“ uvedl textař a spisovatel Michal Horáček.

„Věřím tomu, co od něj očekávám, a to je, že českou společnost zklidní a přinese do ní politickou kulturu, klid a řád. To je asi největší ambice, kterou vkládám do jeho rukou,“ sdělil režisér Václav Marhoul.

„Co bych mu popřál do úřadování? Aby zanechal lepší stopu než jeho předchůdce,“ řekl Hrušínský. „Také hodně trpělivosti, síly, nadhledu a humoru,“ doplnila svého kolegu také herečka Miluše Šplechtová.

Petr Pavel složil ve čtvrtek ve Vladislavském sále Pražského hradu prezidentský slib a zahájil tím své pětileté funkční období. Ceremoniálu se účastnili poslanci, senátoři, členové vlády, hejtmani a další ústavní činitelé a čestní hosté.

Pavel na Pražský hrad přijel limuzínou s manželkou Evou před polednem. Před schůzí absolvovali oběd s odcházejícím prezidentským párem. Slib Pavel složil s dlaní položenou na Ústavu do rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS). Společnou schůzi obou parlamentních komor vedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Tagy: