Tajemství pruhovaných triček i zabaveného řidičáku herce Baťka. Čím chtěl být jako malý?

Pavel Batěk v pořadu 7 pádů Honzy Dědka prozradil, proč mu vzali řidičský průkaz a proč nosí zásadně jen pruhovaná trička. Herec, který právě exceluje v novém seriálu Sedm schodů k moci, také přiznal, že v dětství chtěl být truhlářem, ale rodiče mu to zakázali.

„Pruhovaná trička nosím proto, že je to jednodušší. Nejsem žádný módní typ. Ráno vyberu čistý pruhovaný tričko, jiný nemám, a jdu,“ vysvětlil herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

ČTĚTE TAKÉ: Veronika a Biser Arichtevovi se poznali díky pikantním fotkám. Když je uviděl, hned ji obsadil

K herectví se host Národního divadla dostával složitě. „Chtěl jsem být truhlářem, protože jsem byl šikovný modelář. Ale na základce jsem se učil dobře, tak mi to naši zakázali a vybral jsem si elektrotechnickou průmyslovku. Moc mi nešla, ale dostudoval jsem,“ uvedl s tím, že ho v té době spíš bavila hudba. Muzikantem se však nikdy nestal.

„Jenom mě to baví, ale neumím noty, na všechno hraju blbě, jsem amatér. Hrál jsem na baskytaru, ale neřekl bych, že mi to šlo. Pak mi ji ukradli, tak už jenom zpívám,“ prozradil Batěk.

Jeden takový koncert s kapelou ho stál dokonce řidičský průkaz. „Přišel jsem o něj kvůli alkoholu. Měli jsme koncert s kapelou, pak jsme pili a zbylo na mě, že budu řídit. Nechtěl jsem. Sedl jsem do auta, a to jsem jel velmi opatrně,“ popsal.

„Ve dvě ráno 18. listopadu mě na Letné zastavili policajti, že prej jsem jel rychle a nedal jsem blinkr. Rychle jsem nejel a tam to bylo prázdný, tak jsem nedal blinkr. Byli z Brna ti policajti. Chtěl jsem odmítnout krevní zkoušku, paní policistka si chtěla mé odmítnutí natočit na mobil, postavil jsem se u auta, vedle mě policajt a já jsem se automaticky nastavil jako na fotku. Pak jsem si zaplatil pokutu. A po půl roce jsem udělal testy a vrátili mi ho. To se stalo kdekomu,“ dodal Batěk. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.

Tagy: