Ivana Gottová může slavit. Jak dopadl boj o miliony po zesnulém Karlu Gottovi?

Zpěvák Karel Gott stačil na sklonku života rozhodnout o tom, kdo bude po něm dědit. Svým nemanželským dcerám Dominice a Lucii daroval každé 6 milionů korun s tím, že se vzdají nároku na dědictví. Obě dohodu podepsaly. Po jeho smrti se však objevily další velké peníze, o kterých musel rozhodnout až soud. Dominika z nich nedostala ani korunu a hodlala dědictví napadnout. Nyní však názor změnila. Co ji k tomu vedlo?

Celkem 8 milionů korun. To je částka, která každý rok přicházela na konto Karla Gotta za tantiémy, tedy písničky, které nazpíval a hrály se v rádiích nebo v televizi. Tyto peníze chodí zesnulým umělcům každoročně. Komu po smrti několikanásobného českého slavíka připadnou, rozhodl po dlouhých třiceti měsících až soud.

Původně se mělo za to, že si je mezi sebe rozdělí pět osob: vdova Ivana s dcerami Charlotte a Nelly, Gottova druhorozená dcera Lucie, pátý dědic byl neznámý. Prvorozená dcera Dominika, na kterou z toho nezbyla ani koruna, se cítila být vyšachována a hodlala se bránit. „Nedostala jsem nic, protože jsem do dědického řízení nebyla zařazená. Vše nyní řeším s právníky. Proč Lucka v dědictví byla, a já ne? Když jsme obě s otcem za jeho života podepsaly stejnou dohodu o vyrovnání? Celé je to divné,“ svěřila se CNN Prima NEWS v polovině července Dominika Gottová.

Táta by se divil, tvrdí Dominika

Nyní však od svého záměru ustoupila. Zjistila, že prvotní informace byla mylná. Nevlastní sestra Lucie totiž v dědickém řízení rovněž nefigurovala. „Rozhodla jsem se, že už to nebudu řešit. Kdo se chtěl napakovat, se napakoval. Myslím, že by se táta divil,“ prohlásila pro deník Aha!

S vdovou Ivanou a sestrou Lucií stále nevychází dobře a nevěří, že by se situace v brzké době změnila k lepšímu. „Nejsme v žádném kontaktu a vztahy tedy nemáme žádné. Lucie je s Ivanou v dobrém kontaktu a dostala nařízeno, aby se mnou nekomunikovala,“ sdělila pro CNN Prima NEWS Dominika. Naopak s nejmladšími Gottovými dcerami Charlottou a Nelly se snaží navázat komunikaci.

„Po dlouhém zvažování jsem se rozhodla, že se pokusím s nimi obnovit vztah. Už nejsou malinké a zcela jistě mají vlastní rozum. Chtěla bych jim říct, jak moc pro mě náš tatínek znamenal. Chtěla bych jim říct o tom, že mají bratra, se kterým by se mohly setkávat a udržovat kontakt. A chtěla bych se jim omluvit za to, že jsem vždy nebyla dokonalou sestrou. Každý si ale můžeme v životě sáhnout na dno a projít si určitými problémy. Já jsem je zvládla a nechávám v tuto chvíli svoji minulost za sebou,“ dodala Dominika Gottová.

Tagy: