Jak festival začne, běží samospádem, říká Bartoška. Přiznal, z čeho má největší obavy

Bartoška odstartoval 56. ročník filmového festivalu v Karlových Varech.

Rozhovor s Bartoškou

Covid nás posunul na druhou kolej, ale klasika je klasika, okomentoval zahájení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška. Letos se totiž akce koná po dvou letech tak, jako před pandemií. Prezident festivalu v rozhovoru v Rohlík zóně také přiznal, že má počáteční obavy.

„Pocity na začátku festivalu bych přirovnal k pocitům, které mám jako herec před premiérou. Snad nám na tu jízdu vydrží počasí,“ svěřil se prezident festivalu Bartoška. Připustil dokonce, že je i trochu nervózní.

„Jak to ale začne, už to běží samospádem. My pak neuděláme nic jiného, než že se rozloučíme a pozveme všechny na další ročník,“ popsal Bartoška. Hlavními hosty letošního eventu jsou australský herec Geoffrey Rush, americký herec a producent Benicio del Toro i americký herec a režisér Liev Schreiber.

„Schreiber tu byl v roce 2004, to je osmnáct let... Je to příjemné, že lidé, kteří tu byli, se vrací. Dobří holubi se vracejí. Jen se na sebe podíváme, o kolik jsme zestárli,“ dodal s úsměvem na tváři. Ještě o to víc se těší z toho, že se po dvou letech festival bude konat tak, jak jsou na něj všichni zvyklí. „Covid nás posunul na druhou kolej, ale klasika je klasika a červenec je červenec,“ dodal v Rohlík zóně.

Právě tam nechyběl ani zakladatel firmy Tomáš Čupr. „To, co tu vidíte, je Rohlík. Bude tady skvělý program pro rodiny, pro děti. Máme zde spoustu zákazníků, protože do Varů doručujeme. Myslím, že je to příležitost, jak nás okusit,“ popsal Čupr. Rohlík.cz se letos stal hlavním partnerem Karlovarského filmového festivalu.

Tagy: