Díky Kolečkovi si bookmakeři přišli na pořádný balík. Co říkají experti o obětech trojúhelníků?

Milostný trojúhelník Petra Kolečka neunikl ani pozornosti bookmakerů. Ti si v rámci tradičních novoročních speciálů zaspekulovali, zda by se známý scenárista v letošním roce mohl s jednou z ucházejících se dam oženit. Poměrně jasnou favoritkou byla v kursu 12:1 herečka Denisa Nesvačilová, na aktuální vítězku Anetu Vignerovou se sázelo v kursu 77:1.

Češi nejčastěji sází na politiku nebo sport. Čím dál oblíbenější jsou ale právě i kauzy známých osobností. „Tyto sázky jsou relativně populární. Mají svojí skupinu sázkařů a pro veřejnost jsou každým rokem zajímavější. Každý rok na ně máme větší a větší objemy,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Podle něj se na tyto společenské sázky často specializují ženy. „A musím přiznat, že jsou velice úspěšné, protože mají kolikrát lepší informace než my,“ podotkl Hanák.

ČTĚTE TAKÉ: Čerstvě vdaná Vignerová zavítala do společnosti. Místo Kolečka si přivedla jiný doprovod

Podle psycholožky Laury Janáčkové to představuje pro lidi jakousi formu odreagování se. „V obecné rovině je to tak, že všichni chtějí sázet a užívat si hry. Celé dny pracujeme, máme nějaké povinnosti a pokud média podpoří nějakou situaci tak, že je na co sázet, tak je to zábava. Dohadujeme se, máme lehkou hlavu a je to fajn. Také je tam naděje, že můžeme vyhrát,“ popsala odbornice.

Radost z Kolečkovy volby má i 46 sázkařů, kteří si vsadili na Anetu Vignerovou. Celkem si v návaznosti na výši vkladu rozdělí sumu 240 tisíc korun. Nyní bookmakeři podle Hanáka zvažují, jestli vypíšou sázku i na to, jestli si nevezme nakonec také Nesvačilovou či s některou z nich ohlásí, že čekají potomka.

Obětí je muž

Predikovat, jestli je Kolečkův milostný trojúhelník definitivně uzavřený, či přijde nějaký další zvrat, podle Janáčkové nejde. „Určovat, co bude a co ne, je těžké. Asi všichni lidé fandí rodině, protože pokud je někde malé dítě, je naprosto logické, že potřebuje oba rodiče, i tatínka, protože ten je jenom jeden,“ uvedla psycholožka. „Na druhou stranu život přináší celou řadu jiných věcí a ačkoliv může být muž dobrým otcem, neznamená to, že bude také dobrým manželem. Pokud už někoho podvedl, může se to opakovat i v budoucnosti,“ doplnila Janáčková.

„Někdy se stává, že by si člověk přál žít ve vztahu monogamně, ale když se pak zamiluje, rozhoduje srdcem. Také se stává, speciálně mužům, že se zamilují do více osob a nemohou si pomoci,“ vysvětlila odbornice s tím, že určit oběť trojúhelníku je těžké.

„Z určitého pohledu jsou obětmi všichni. Z odborného je jím muž. Je rozervaný a vidíme, že si neumí vybrat. Samozřejmě to není jednoduché. Všichni muži mi určitě dají za pravdu, že ženy chtějí partnera jenom pro sebe, tudíž obě dvě na něj vyvíjí tlak a ačkoliv člověk rozumově ví, co má udělat, srdci občas nepřikáže. On to také nemá jednoduché,“ uzavřela Janáčková.

Tagy: