Ljuba Hermanová měla o několik generací mladšího milence. Věk si nechala upravit dodatečně

Od smrti první dámy českého šansonu, operetní a muzikálové zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové v těchto dnech uplynulo 27 let. Její soukromý život by vydal na román. Milovala zábavu, flámy a společnost mužů. Měla údajně tolik milenců, kolik písniček. Milostné románky prožila s řadou slavných mužů.

Ljuba Hermanová byla živel. I proto neměla příliš dobrou pověst, nicméně fanoušci ji milovali. Tradovala se o ní, že užívala kokain a holdovala alkoholu. Její láska byla velmi nestálá a věrnost jí nikdy nic moc neříkala. Ve výčtu milenců u ní nechyběli ani Jan Werich s Jiřím Voskovcem. „Myslím, že jsem se Werichovi líbila, ale mně se líbil spíš jemnější a romantičtější Voskovec. Ovšem randila jsem s oběma. Později jsem se dozvěděla, že si to pak v šatně stejně řekli,“ vzpomínala Hermanová ve své knize.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč bývalá herecká hvězda Jorga Kotrbová alias princezna Zlatovláska skončila s herectvím? Stala se z ní multimilionářka

Boxer i noblesní pán

Do postele dostala v podstatě každého muže, po kterém zatoužila. S nikým ale dlouho nevydržela. Čtyřikrát se vdávala, čtyřikrát se rozvedla. Ve dvaadvaceti letech se uvrtala do vztahu s mistrem republiky v boxu Eduardem Hrabákem, po pár měsících od něj utekla.

Její druhý muž, Miroslav Lorenc, byl pravým opakem prvního manžela. Noblesní, velmi sečtělý pán, který Ljubu naučil společenskému chování, nikdy se nehádal a v umělecké kariéře ji velmi podporoval. Ljuba ho nakonec opustila kvůli mladšímu architektovi Jiřímu Dvořákovi, se kterým se poznala v Divadle Na Zábradlí. Ani toto manželství ovšem nevydrželo.

Průkopnice plastik a milovnice mladíčků

Další nevydařený vztah prožila s Karlem Šmídkem, který byl o devětadvacet let mladší. Když se brali, měla dvaašedesát let, Karel třiatřicet. Po pár letech Hermanovou mladý manžel opustil kvůli jiné ženě. Rozešli se ale v dobrém.

Ljuba Hermanová stárla s grácií. Aby se udělala mladší, dokonce si nechala upravit i rok narození. Místo 1908 uváděla rok 1913. A ať jí bylo ve skutečnosti tolik, kolik se píše, nebo o pět let více, udržovala se ve výborné fyzické kondici i duševní pohodě. Ještě ve svých osmdesáti letech zvládla na pódiu udělat stojku. Byla také průkopnicí plastické chirurgie u nás. Její tvář a tělo zdobilo několik zákroků. Zemřela v 83 letech.

Tagy:
milenec milenci manželství Jan Werich Jiří Dvořák plastiky Jiří Voskovec Divadlo Na zábradlí Ljuba Hermanová Miroslav Lorenc