Bývalá hvězda Jorga Kotrbová: S herectvím se dávno rozloučila, stala se z ní multimilionářka

Jorga Kotrbová, která v dubnu slaví 76. narozeniny, v osmdesátých letech patřila k velmi obsazovaným herečkám a dabérkám. Po revoluci ovšem pracovní aktivity začala postupně utlumovat, až s herectvím skončila úplně. Důvod? Vydělávat peníze už nemá zapotřebí.

Jorga Kotrbová se svými sourozenci zdědila v restituci po otci milionový majetek a stala se spolumajitelkou několika činžovních domů v Praze. I díky tomu pověsila herectví na hřebík, začala si naplno užívat života a plnit sny.

Vzhledem k tomu, že celý život milovala koně, pořídila si na Liberecku ranč, kam se natrvalo přestěhovala a věnuje se farmářství. Žije tam s ní i dcera Julie se svou rodinou. Ta mimochodem skákala parkur. V sousední vesnici pak zapustila kořeny i její druhá dcera – herečka Tamara.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, co nehezkého se děje v autě spisovatelky Třeštíkové

Dceři dala své příjmení

Povolání, které ji proslavilo a udělalo hvězdou, je pro Jorgu uzavřená kapitola. Odmítá se o něm bavit. „Nezlobte se, nemám zájem o mediální zájem, mám ráda své soukromí,“ vzkázala redaktorovi CNN Prima NEWS. Jak jsme se dozvěděli, užívá si dětí, vnoučat, venkova, přírody a zvířat. Je spokojená a ke štěstí jí nic nechybí.

Přestože v mládí patřila k ženám, za kterými se každý chlap otočil, s láskou měla mnoho trablí. Jejím prvním partnerem byl herec Jiří Novotný, se kterým měla dceru Tamaru. Ta ovšem dostala překvapivě příjmení po Kotrbové. Na svatbu nikdy nedošlo, po čase si přestali rozumět a rozešli se.

Rozvod s hercem Žákem

Ani manželství s o pět let mladším hercem Zdeňkem Žákem, s nímž měla dceru Julii a syna Václava, nemělo dlouhého trvání. Seznámili se během společného divadelního angažmá. „Byla to skvělá ženská, jen nám to prostě nevyšlo. Byl jsem hlava rodiny a ona chtěla být také hlavou rodiny, a to už nešlo. Proto jsem odešel. V manželství jsem udělal hodně chyb, kterých se v tom současném vyhýbám,“ uvedl pro deník Aha! Žák.

Mezi nejslavnější role, které ztvárnila patří pohádky Zlatovláska, Honza málem králem nebo komedie Pátek není svátek, kde si zahrála manželku Petra Kostky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Slávka Budínová umírala jako multimilionářka. Její jmění bylo odhadováno na 60 milionů korun

Z vězení propuštěný Křížek konečně obejmul malou dceru. Dojetím nevidím, reaguje Kašáková:

Tagy: