Bílá o srdečních záležitostech: S Radkem máme za sebou krušné období. Chvíli jsem to táhla sama

Lucie Bílá se svěřila se svými srdečními záležitostmi.

Rozhovor s Bílou

Zpěvačka Lucie Bílá začala zkoušet nový muzikál s názvem Srdeční záležitost, který se točí kolem krize středního věku. A co je srdeční záležitostí pro ni? V pořadu Showtime na CNN Prima NEWS se rozpovídala o mužích svého života – partnerovi, otci a synovi.

Muzikál Srdeční záležitost bude mít premiéru 28. září v Divadle Lucie Bílé. „Chtěla jsem něco, co by bylo podobné jako představení Maminy, protože to mají lidi moc rádi. Koncentrace radosti a humoru. A právě takové rodinné téma je to, co se mě nejvíc drží,“ svěřila se Bílá. Děj se má točit kolem krize středního věku.

„Hraji tam padesátiletou holku, která má narozeniny a je se svým manželem třicet let. Sice se mají moc rádi, ale už si toho moc neříkají. Příběh okolo je ale krásný,“ naznačila.

Lidé se podle mnohonásobné slavice mohou těšit také na báječnou hudbu. „Ta je skvostná. Je tam spoustu čtyřhlasů a momentů, které, myslím, zvednou diváky ze židlí,“ nadchla se.

Krize středního věku je prý téma i pro ni: „Jako správný komediant jsem měla krizí několik, ale to je dobře, chvála bohu za ně, protože mám o čem zpívat,“ zasmála se Bílá s tím, že ona sama se stále cítí jako malé dítě, což zaznívá i v její písničce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné praktiky v českém šoubyznysu za totality. Vládl Štaidl, umělci se kradli

„Tento muzikál mě ale lákal i v tom, že se v něm spousta lidí může najít. Původně měl jiný název, ale Srdeční záležitost se mi strašně moc líbila, protože nejen, že toto divadlo je moje srdeční záležitost, ale i ten muzikál se jím stává,“ vysvětlila.

Další srdeční záležitostí jsou pro ni samozřejmě také muži jejího života. Tedy i partner Radek Filipi, který v únoru podstoupil operaci páteře. Bílá přiznala, že rekonvalescence je běh na dlouhou trať a společně mají za sebou krušné období. Doufá ale, že se vše brzy začne zlepšovat: „Už mi strašně chybí ten jeho humor, ten jeho servis, ten jeho nadhled, tak teď jsem to chvilku táhla sama, ale slíbil, že mi to vrátí, tak jsem zvědavá.“

Sama Bílá řekla, že nejzásadnějším mužem jejího života je syn Filip, který se vrátil ze zahraničí. „Už je tady a pracuje se mnou v divadle, zkusil si několik oborů,“ popsala. Prý si musí vyzkoušet všechno, aby jednou rodinné divadlo mohl převzít.

„Takže mám ho doma, hraji si zase na tu mámu správnou, která nosí svačiny, obědy a hlídá, jestli si vzal všechno do práce anebo jestli včas vstal,“ sdělila Bílá.

A nezapomněla zmínit ani svého otce, od kterého podle svých slov čerpá moudra a o všem se s ním radí: „Má neskutečně bystrou mysl a přehled. Je to neuvěřitelně inteligentní člověk, s takovým tím selským rozumem.“

Tagy: