McCartney oplakává smrt parťáka, s nímž složil velký hit: Ohromný talent, bylo mi ctí, vzkázal

Bývalý člen legendární kapely The Beatles Paul McCartney sdílel na svém Instagramu dojemnou poctu svému bývalému kolegovi z kapely Wings Dennymu Lainemu. Ten zemřel v úterý ve věku 79 let na plicní fibrózu. Oba muže spojovalo dlouholeté přátelství.

„Zpráva o smrti mého bývalého spoluhráče Dennyho Lainea mě velmi zarmoutila. Na dobu, kterou jsem s Dennym prožil, mám mnoho krásných vzpomínek, především z dob, kdy Beatles koncertovali s Moody Blues. Naše kapely se navzájem velmi respektovaly a zažily spolu spoustu legrace,“ uvedl slavný zpěvák a baskytarista na Instagramu.

V roce 1971 McCartney začal s Lainem hrát v kapele Wings, s níž pak vystupovali deset let. Společně napsali několik písní, nejúspěšnější z nich byla Mull of Kintyre, která se v sedmdesátých letech stala velkým hitem.

Poté se podle McCartneyho odcizili, přátelství se jim ale v posledních letech podařilo obnovit. Společně strávený čas si velmi užívali, zejména když vzpomínali na mládí.

ČTĚTE TAKÉ: Bratr Haščákové prolomil mlčení. Zpěvaččinu poslední vůli rodina zřejmě nevyplní

„Denny byl velký talent se smyslem pro humor a vždy byl připraven pomoci druhým lidem. Bude chybět všem fanouškům a přátelé na něj budou vzpomínat s velkou láskou. Bylo mi ctí tě poznat, Denny,“ vzkázal.

O smrti Lainea informovala jeho manželka na sociální síti Instagram: „Můj milovaný manžel zemřel pokojně v úterý ráno. Byla jsem u jeho postele, držela ho za ruku a zpívala mu jeho oblíbené vánoční písně.“

Podle ní Laineho plicní fibróza nabyla „nepředvídatelné a agresivní formy“. Veřejnosti sdělila, že hudebník byl po celou dobu svého boje s nemocí „odvážný a nikdy si nestěžoval“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je to jako plivanec do ksichtu, popsala Slováčková. Co nejhoršího může slyšet nemocný?

Tagy:
hudba Paul McCartney kultura Showtime Denny Laine Wings The Moody Blues