Bratr Haščákové prolomil mlčení. Zpěvaččinu poslední vůli rodina zřejmě nevyplní

Barbara Haščáková

Zemřela zpěvačka Barbara Haščáková

Barbara Haščáková před svou smrtí podle informací webu Nový Čas vyslovila poslední přání. Podle zdroje z jejího blízkého okolí zpěvačka známá z dua s MC Erikem nechtěla být pochována na rodném Slovensku. Rodina však plánuje uložit její ostatky v Košicích, kde je pohřben i její zesnulý otec.

Barbara Haščáková zemřela v pouhých 43 letech na náhlou cévní mozkovou příhodu. Rodina o jejím úmrtí informovala veřejnost deset dní po její smrti. Mlčení prolomil až zpěvaččin bratr Andrej Haščák v neděli.

ČTĚTE TAKÉ: MC Erik a Barbara jsou milenci, mysleli si fanoušci. Muzikant řekl, jak to mezi nimi bylo

Zpěvačka zemřela 22. listopadu v Sarasotě na Floridě, kde v posledních letech žila. Šest dní poté se s ní její nejbližší rozloučili na místní farnosti. Pozůstalí poté informovali, že urnu s jejími ostatky převezou na rodné Slovensko. Zpěvačku, která se proslavila v devadesátých letech v hudebním duu MC Erik & Barbara, chtějí pochovat na košickém hřbitově. „V následujících týdnech budou její tělesné ostatky přepraveny v urně na Slovensko. Pochovaná bude v našich rodných Košicích,“ citoval Haščáka web startitup.sk s odkazem na Tiskovou agenturu Slovenské republiky (TASR).

Když však v uplynulých měsících Haščáková cítila, že se blíží její konec, Slovensko jako poslední místo odpočinku vysloveně odmítla. „Na Slovensko se vrátit nechtěla a ani tam nechtěla být pochovaná. Ale zdá se, že nakonec to tak bude,“ prozradil zdroj z blízkého okolí zpěvačky pro portál Nový Čas.

Na stejném místě byl uložen k poslednímu odpočinku také zpěvaččin otec, uznávaný akademický malíř Josef Haščák, který zemřel v roce 2012. Jeho úmrtí tehdy zpěvačka nesla velmi těžce. Během smutečního obřadu v Košicích dokonce zkolabovala.

Trvalo roky, než se s otcovým odchodem dokázala smířit. Později začala trpět zánětem slinivky břišní a od lékařů se dozvěděla, že její diagnóza je neléčitelná.

Hudebnice známá díky hitům Sen či Keď príde láska se do Ameriky odstěhovala v roce 2000, původně si tam jela jen odpočinout, nakonec se tam usadila natrvalo. Našla si tam i manžela Steva. Svou vlast navštěvovala minimálně a vrátit se tam údajně nechtěla ani po své smrti.

Tagy: