Mirai si plní sny, s pilotní licencí má velké plány. Prozradil, co mu nahání největší hrůzu

Zpěvák Mirai Navrátil má pilotní průkaz. Prozradil, že chce obletět svět

Mirai v Karlových Varech

Zpěvák Mirai Navrátil patří k těm, kteří si užili Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, i když na filmy nechodil. Plánuje totiž něco velkého. Že má pilotní průkaz, už možná jeho fanoušci vědí. A že skutečně pilotuje letadlo, ukázal redakci Showtime. Také prozradil, kam chce letět.

Je spokojený – v soukromí i práci. Mirai si navíc snaží plnit i své sny a na dalším pracuje. Rád by coby pilot obletěl celý svět. Domlouvá se na tom s kamarádem Markusem Krugem.

„Největší strach mám z přeletu oceánů, protože ruský vzdušný prostor je zavřený, trasa Sibiř a Aljaška je nad mořem docela krátká, ale to nejde, tak se musí spodem. Vždy je tam nějaký malý ostrůvek a pak 3 000 kilometrů nic. To mě děsí, jestli tam někde zahučíme, už nás nikdy nikdo nenajde,“ svěřil se.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zbytečná smrt mladé herečky. Asistent lékaře ji poslal domů s úzkostmi, měla plicní embolii

Dodal, že aktuálně řeší, jakým letadlem poletí. „Jestli si něco půjčíme, nebo dáme všechny peníze, co máme, na hromadu a něco si pořídíme,“ pokračoval. Svůj volný čas Mirai nyní tráví většinou na letišti, zatímco dřív se zdržoval hlavně na kurtu. K tenisu ho to ale stále táhne. Nedávno proto vyrazil zkouknout Wimbledon, kam se podíval už podruhé.

Jako Alenka v říši divů

„Táta mě tam vzal, když hráli finále olympiády Roger Federer a Andy Murray v Londýně v roce 2012. Konalo se to v areálu Wimbledonu, takže jsem byl na centrkurtu. Ne, že bych to uměl tehdy docenit, lístek jsem neplatil, ale když si představím, kolik muselo to finále stát, asi to nebylo levné,“ uvedl zpěvák.

„Spali jsme kousek od kurtu u Jirky Veselého. Byl to pro mě super zážitek, být minutu od kurtu. Jirka tam měl trénink, půjčil mi raketu, takže jsem si zahrál na wimbledonské trávě. Když jsem dohrál, přicházel tam můj dětský hrdina Juan Carlos Ferrero, nejlepší antukář, který teď trénuje Carlose Alcaraze. A já tam stál v džínech, když přišel tento borec. Byl jsem jak Alenka v říši divů,“ dodal Mirai Navrátil.

Tagy: