Musím zbrzdit, říká Bohdalová po prodělané plicní embolii. Prozradila i plány na léto

Herečka Jiřina Bohdalová se po prodělané plicní embolii těší dobrému zdraví.

Bohdalová se po prodělané embolii těší dobrému zdraví

Herečka Jiřina Bohdalová se po prodělané plicní embolii opět těší dobrému zdraví. V pořadu Showtime promluvila o plánech na léto a přiznala, že se musí malinko šetřit. „V mých letech je toho přece jen moc,“ uvedla.

O plánech na léto má Bohdalová jasno. „Pojedu na chalupu. Dobře se mi tam dýchá a je tam velký klid,“ svěřila se oblíbená herečka reportérce Martině Jandové. Kvůli zdravotním problémům, které ji v posledních měsících trápily, na sebe teď musí dávat větší pozor. „Musím trochu zbrzdit, protože jedu na plný plyn. V mých letech je toho přece jen moc,“ uvedla 92letá herečka.

Na otázku, kde bere tolik vitality, odpověděla, že za to nejspíše vděčí své mamince. „Kdybych to věděla, tak to prodávám a budu jedna z nejbohatších ženských,“ žertovala. „Myslím si ale, že jsou to geny. Moje maminka byla také taková štramanda. Mám to po ní,“ doplnila uznávaná umělkyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoška zůstává před karlovarským festivalem v nemocnici. Ošetřující lékař popsal jeho stav

Bohdalová teprve nedávno přiznala, že si začátkem roku prošla peklem. Nejprve ji potrápila chřipka, pak měla problémy s páteří.

„Ta páteř byla spouštěcím mechanismem. Nemohla se hýbat, neměla kondici a trpěla velkými bolestmi. To bohužel vedlo k plicní embolii a dva týdny jsme o ni bojovali,“ řekl její ošetřující lékař Petr Neužil. Dodal ale, že herečka má silný kořínek. „Je silná osobnost a má nezdolnou energii, takže se nám ji povedlo dostat z kritického stavu,“ doplnil.

Bohdalová mu je za to velmi vděčná. „Je to můj zachránce. Vždycky, když je mi špatně, volám Petrovi. On všechno uhodne a skutečně mě už několikrát, jak já říkám, vyškrábl,“ prozradila herečka s tím, že Neužil je „její pan profesor“. „Já už mu říkám i nezdravotní věci,“ doplnila se smíchem.

Tagy: