Bartoška zůstává před karlovarským festivalem v nemocnici. Ošetřující lékař popsal jeho stav

Jiří Bartoška během své kariéry natočil desítky filmových a seriálových rolí.

Jak je na tom zdravotně Bartoška?

Herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška prodělal virózu s bakteriální infekcí. Nyní ve Fakultní nemocnici Motol absolvuje dechovou rehabilitaci. Redakci Showtime to exkluzivně prozradil jeho ošetřující lékař Robert Lischke.

„Pan Bartoška prodělal virózu kombinovanou s bakteriální infekcí. Potřeboval dlouhodobě antibiotika, proto byl v nemocnici a teď má dechovou rehabilitiaci,“ řekl Lischke v pořadu Showtime.

Není to přitom poprvé, co se 76letý herec potýká s vážnými zdravotními problémy. Před třemi lety skončil v nemocnici se zánětem slepého střeva a musel podstoupit operaci. V roce 2014 mu byla zjištěna rakovina. Tohle nebezpečí podle slov lékaře nyní nehrozí. „To všechno je určitě v pořádku. Je kompletně vyšetřený,“ zdůraznil Lischke.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel herec ze seriálů Slunečná či Modrý kód. Chybíš nám, Dušane, truchlí kolegové

Zprávu o Bartoškově hospitalizaci potvrdila ve čtvrtek odpoledne mluvčí mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Uljana Donátová. „Pan Jiří Bartoška je po prodělané viróze na rehabilitačním pobytu ve Fakultní nemocnici Motol, který absolvuje na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u profesora Roberta Lischkeho,“ uvedla Donátová.

Pokud vše dopade dobře, Bartoška slavnostně zahájí karlovarský festival 30. června. Letošní filmovou událost roku ozdobí svou přítomností i hvězdy jako skotský herec Ewan McGregor nebo poslední Lara Croft, Alicia Vikanderová, která ve Varech uvede svůj nový snímek Královnin gambit. Film měl minulý měsíc světovou premiéru na festivalu v Cannes.

Tagy: