Osudové schody v luxusní vile Trumpové. Nenávidím je, jsou nebezpečné, říkala jí kamarádka

Ve čtvrtek 14. července zasáhla svět tragická zpráva o náhlém úmrtí české rodačky Ivany Trumpové. Lékaři se domnívají, že zemřela na následky zranění, která si přivodila pádem ze schodů. Podle informací webu New York Post právě na zrádné schodiště v její luxusní vile exmanželku bývalého prezidenta Donalda Trumpa několikrát upozorňovala její kamarádka.

Po rozchodu s Donaldem Trumpem v roce 1992 neváhala a peníze, které obdržela, investovala. Stala se úspěšnou byznysmenkou v oblasti módy a kosmetiky. Celková hodnota jejího majetku činila podle portálu Celebrity Net Worth zhruba 100 milionů dolarů.

Trumpové se osudným stalo točité schodiště v jejím luxusním domě v New Yorku na Upper East Side, kde trávila poslední dny života. Jednotlivé místnosti byly bohatě zdobené zlatem, křišťálem a červenými koberci.

Na nebezpečí točitého schodiště, které v domě měla, ji údajně upozorňovala blízká kamarádka. Ta ho popisovala jako „krásné, ale zrádné“. „To schodiště mě vždycky strašně rozčilovalo,“ řekla Nikki Haskellová, která se s Trumpovou podle webu nypost.com poprvé setkala v roce 1976. „Nenáviděla jsem ty schody. Báli jsme se, že spadne. Její dům měl čtyři patra, a i když tam byl výtah, nikdy ho nepoužívala. Je to krásné schodiště, ale já bych ho nechtěla. Je strmé a hluboké,“ popsala.

Po smrti Trumpové místo navštívil i novinář Rob Shuter. „Ty schody byly opravdu nebezpečné a koberec na nich již hodně opotřebovaný,“ sdělil. V domě Trumpová žila sama, avšak měla hospodyni, která k ní docházela každý den, a sekretářku, s tou se setkávala třikrát týdně.

Podle Haskellové se běžně společenská Ivana stala v posledních letech hodně samotářskou. Svou roli sehrála také pandemie koronaviru. „Měla velký městský dům a opravdu se bála nákazy. Mnohem víc než kdokoli jiný, koho znám,“ sdělila její kamarádka s tím, že Trumpová nechtěla nikam jezdit a virus brala velmi vážně.

Tagy: