Jménem Hanky konáme dobro, řekl Margita k předání daru nemocnici. Prozradil své přání

Nadace Hany Zagorové předala nemocnici speciální přístroj.

Nadace Hany Zagorové

Od smrti zpěvačky Hany Zagorové uplynuly dva roky. I nadále se ale jejím jménem koná dobro. Nadace Hany Zagorové předala nemocnici, kde se zpěvačka léčila, první nový přístroj. Její manžel Štefan Margita navíc prozradil, že po dlouhém smutku už si zvládne pouštět její písničky. V rozhovoru s Martinou Jandovou pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS přiblížil také své plány do budoucna.

Nadace Hany Zagorové ve čtvrtek předala první přístroj nemocnici, kde se zpěvačka léčila. „Ta nemocnice to potřebovala. Říkají tomu centrifuga na krev. Jsem šťastný, že tyhle peníze jsme vysbírali ne tím způsobem, že jsme oslovovali lidi, aby je posílali na účet, ale vysbírali jsme ty peníze naší silou. A jdeme dál. Já dělám další koncert 5. října, kde zase budou penízky na tuhle nadaci a domluvili jsme se s panem ředitelem Cetkovským, že budeme pokračovat a mám velkou radost,“ popsal v rozhovoru s Martinou Jandovou pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS Štefan Margita.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozvod hudebního dua Eva a Vašek. Ukončení manželství beru jako osobní prohru, říká zpěvák

„Tento přístroj nám pomůže zpracovat krev od našich dárců a rozdělit ji na tři základní složky – na krevní destičky, červené krvinky a plazmu – a za to jsme velmi rádi, protože můžeme pomáhat našim pacientům,“ uvedl ředitel Ústavu hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský.

Margita prý doufá, že je Hanka pyšná. „Když ještě žila, tak uvažovala o nějaké nadaci. Já bych chtěl a byl bych šťastný, kdyby třeba tenhle přístroj, který jsme teď dodali, pomohl jednomu člověku,“ sdělil Margita.

Dodal, že když přišel na oddělení, kde Hanka ležela, necítil se dobře. „Byl jsem tady denně několik měsíců. Šel jsem navštívit sestřičky a když jsem viděl to oddělení, kde byla na transfuzi, tak to mi moc dobře nedělalo,“ řekl Margita s tím, že je ale šťastný, že mohl pomoct.

Sám už je prý schopný poslouchat její písničky. „Když jsem byl na dovolené ve Španělsku, tak jsem si v podstatě denně pouštěl její cédéčka a bylo příjemné ji poslouchat,“ popsal.

Na další léta má prý velké plány. „Turné pokračuje, máme spoustu koncertů do Vánoc. Už teď máme koncerty na příští rok i na Slovensku. V únoru natáčím novou desku, bude to deska duetů, kde se mnou budou zpívat hvězdy. Pak chystám i velkou O2 arenu,“ řekl Margita.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Oasismánie vrcholí. O návrat britské legendy je obrovský zájem, kapela přidá koncerty

Tagy:
nemocnice hudba Hana Zagorová Štefan Margita Showtime Ústav hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský