Nedokážu se s tím vyrovnat. Ledecký promluvil o smrti bratra, předávkoval se ve 23 letech

Janek Ledecký v pořadu Povídej

POVÍDEJ (26)

Zpěvák a skladatel Janek Ledecký v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS popsal okolnosti smrti svého bratra. Moderátorce Radce Červinkové se svěřil, že zemřel na předávkování. Ztrátu sourozence prý dosud nepřekonal.

Když bylo bratrovi Janka Ledeckého Davidovi pouhých třiadvacet let, předávkoval se. I on se věnoval muzice. Zpěvák na něj v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS zavzpomínal

ČTĚTE TAKÉ: Vyjde bankovka se Zagorovou. Margita se rozplýval nad její podobou, stojí několik tisíc

Smrt bratra nepřekonal

„Je to tragédie, co k tomu říct. Každá smrt mezi rodinou nebo přáteli se přijímá těžko. Ale v momentě, kdy je to takový ten přírodní proces, že odchází ti nejstarší, tak se s tím člověk sice nerad, ale smíří. Nikdo jsme netušili, že tohle hrozí,“ pronesl Ledecký v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou.

S odchodem bratra v tak mladém věku se známý skladatel těžko vyrovnává. „Nedá se to překonat. S tím se musíte naučit žít,“ myslí si hudebník. „Je to o tom, že je potřeba si uvědomit, že vše, co vnímáme jako jistoty, je mnohem křehčí,“ dodal.

Domácí výuka dětí

V pořadu Povídej Ledecký prozradil i to, že své potomky budou s manželkou učit doma. „K tomu došlo shodou okolností a naší pohodlností. Když byly Ester dva roky, tak jsme si pořídili domek ve Špindlu. Vybudoval jsem si tam studio, kde jsem toho spousty napsal. Napůl jsme bydleli v Praze a napůl na horách. Jedním z těch důsledků je, že Ester dělá to, co dělá. Mohla dělat jiný sport, ale protože jsme furt byli tam, tak má lyže a snowboard. Všechno tak pěkně fungovalo a najednou do toho vstoupila povinná školní docházka,“ vysvětlil zpěvák.

„Zkoušeli jsme to tak, že děti chodily do školy v Praze a pak čtyři měsíce ve Špindlu. Nakonec nám v Praze ve škole řekli, že naše děti jsou bystré, tak ať je zkusíme učit doma. Zjistili jsme, že když tomu věnujeme tu hodinu a půl zhruba, tak máme šanci do těch dětí dostat minimálně to, co jim chystá ta škola na sedm hodin, kde ale nejsou schopný zajistit to, aby se děti soustředily. Takže jsme to zvládli,“ řekl s tím, že díky domácí výuce měly děti více času na to, co je baví.

„Díky tomu se mohly věnovat těm opravdu důležitým věcem, jako je lyžování, snowboard a kreslení. Pravdou je, že jsme měli tu výhodu, že zhruba ve čtvrté třídě Jonáš i Ester přesně věděli, co chtějí v životě dělat. Což já jsem nevěděl ani na vysoké. Ester chtěla být profi sportovec a Jonáš chtěl být nejlepší komiksový výtvarník,“ upřesnil.

S moderátorkou Radkou Červinkovou dále pohovořil o svých předcích a začátcích kariéry. Ledecký také řekl, že má v rodině krom Ester i další zlatou olympioničku. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

Tagy: