Netuším, proč se mě lidi bojí. Jsem něžný člověk, svěřil se Hynek Čermák

Herec Hynek Čermák slaví 50. narozeniny.

Rozhovor s hercem Hynkem Čermákem

Herec Hynek Čermák působí jako drsňák a často ho také ztvárňuje ve filmech a seriálech. Pod tvrdými rysy se ale může skrývat duše romantika. Platí to tak i u oblíbeného umělce? To prozradil reportérce pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

Čermák nemá škatulku drsňáka rád. A to i přesto, že právě v takových rolích slavil velké úspěchy. „Já jsem natočil asi padesát filmů a dvacet seriálů a těch drsňáků tam zas tolik není. Nevím, čím to je, že si to lidi tak představují. Hrál jsem asi tři,“ prohlásil herec.

Přesto přiznal, že z něj lidé při setkání většinou mívají respekt. „Jo, je to zvláštní, celý život se mě lidi bojí, nevím proč,“ uvedl Čermák s tím, že tvrďáky spíše musí hrát, než že by takový byl doopravdy. „Asi je to tou holou hlavou, je to taková determinace. Ale já jsem vlastně něžný člověk,“ doplnil.

A je spousta věcí, které má herec rád a které potvrzují to, že má skutečně duši romantika. „Já třeba miluju poezii, hraju na kytaru nebo na klavír a fotím ženské akty. To je myslím něžnosti dost,“ svěřil se herec.

A doplnil, že své fotografie zrovna vystavuje. „V Teplicích se můžete podívat na moji výstavu, kde je 110 velkoformátových obrazů a ta výstava je plná něhy,“ doplnil.

Čeká ho role trenéra boxu

Drsný ale bude herec i ve své nejnovější filmové roli trenéra boxu. „Zaprvé neumím boxovat, takže jsem se to musel jakž takž naučit. Druhý natáčecí den jsme ale měli rvačku, kdy ten trenér není úplně v kondici, a vymknul jsem si rameno. Takže všechno, co jsem se v boxu naučil, jsem nemohl použít, protože jsem nemohl hýbat levou rukou,“ popsal.

Box záhy vystřídá natáčení filmu o vítězství v Naganu a pro Hynka to znamená další tvrdou přípravu, tentokrát na ledě. Jaké je se pokaždé muset naučit nové dovednosti? „Je to součástí práce. Naučíte se jezdit na koni, ale bohužel příští film je o tom, že jezdíte na motorce. Samozřejmě to člověka udržuje v nějaké fyzické kondici a nastraženosti. Kdybych byl chirurg, tak se možná taky učím každý den něco nového,“ uvažoval Čermák.

A když je práce už moc, jak odpočívá? „Cestuju do přírody, ale taková místa jako boxérna mám taky, i když u mě je to spíš střelnice. Jste s lidmi, kteří mají podobný náhled na svět jako vy. Ale rozhodně nejdůležitější je pro mě příroda, tam relaxuju, děti a moje manželka,“ uzavřel.

Tagy: